Најновије

БЕЗ ОВОГА НЕЋЕ БИТИ МИРА У СИРИЈИ: Курди захтевају преговоре са Асадовом владом!

Сиријске демократске снаге (СДФ) позвале су сиријску владу да преговара са њима о мировном решењу, објавила је у недељу новинска агенција "Курдистан 24".

Сиријске демократске снаге (Фото: јутјуб)

Цитирајући главног команданта СДФ-а Мазлум Абдија, “Курдистан 24” известио је да је група коју подржава САД била отворена за нову рунду преговора са сиријском владом, јер су претходни разговори завршили без резолуција.

"Позивамо Дамаск да преговара са представницима самоуправе и СДФ-а и да приоритет постигне политичко решење, признајући самоуправу и права курдског народа у Сирији", рекао је командант СДФ-а.

Према “Курдистану 24”, командант СДФ-а рекао је да ће разговори бити о изградњи нове и слободне Сирије.

"Овде смо да поставимо темеље за нашу војну акцију за заштиту наших подручја у наредном пост-исламској држави и за ширење сигурности и стабилности у нашем региону и широм Сирије."

Заповедник СДФ-а такође се дотакао питања Африна, којег тренутно заузимају турска војска и њихове савезничке побуњеничке фракције.

“Потврђујемо да је Африн важан корак за успех мировног процеса између нас и Турске”, рекао је командант. “Повратак Африна његовим људима једна је од наших главних тачака. Без тога у Сирији неће бити мира.”

Шта стручњаци кажу о најбољем митраљезу на свету руске производње, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА