Најновије

Фестивал поезије као драгуљ Београда: "Месопотамија 2019" окупила најбоље песнике широм света!

По осми пут у Београду је одржан међународни фестивал поезије "Месопотамија 2019" који је установио директор манифестације и културног центра Месопотамија, ирачко-српски песник и новинар Сабах Ал-Зубеиди.

Фото-Промо

Манифестација је окупила најталентованије песнике из света, а песме су обједињене у зборнику фестивала поезије “Месопотамија 2019”, и представљене на српском, румунском, италијанском и арапском језику.

На свечаном отварању фестивала потписан је проткол о сарадњи између италијанског удружења књижевника “Verbumlandiarti di Galatone” на челу са Регином Рестом и “Културног центра Месопотамија” под вођством директора центра Сабаха Ал-Зубеидија, а протокол о сарадњи су потписали и представници ирачке амбасаде у Србији. 

Током Фестивала је уручен велики број признања и награда еминентим песницима из Србије, БиХ, Македоније, Румуније, Данске, Велике Британије, Италије, Француске, Шведске, Русије, Канаде, Ирака, Сирије, Туниса, Алжира, Марока, Либана, Палстине и Египта који су песме читали на мaтерњем језику. 

Том приликом се обратио директор и оснивач фестивала Сабах Ал-Зубеиди који је истако да је желео да ова манефестација постане мост културе који ће да спаја људе широм света, обрише разлике и пошаље поруку љубави кроз писану реч, стих и поезију.

Овај значајни допринос култури препознали су и Центар за културу и књижевност из Београда, као и Удружење писаца Рома који су такође, подржали овај догађај.

Стихови су спојили све народе и нације и ујединили их у љубав, пријатељство и уметност.

Усред Београда нашао се свет у малом и уметници пред којима су велика дела, док се директор и домаћин потрудио да се ова манифестација одржи на највишем нивоу.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА