Најновије

ГОРИ НЕБО НАД СИРИЈОМ: Израелска авијација кренула у сурово бомбардовање Дамаска! Војска се и даље херојски држи!

Неколико експлозија над Дамаском пријавио је дописник око 23:20 по локалном времену. Неколико минута касније агенција САНА је известила да сиријске ваздухопловне одбране одбијају „непријатељске циљеве“ по граду.

Ф-35 (Фото: Јутјуб)

Касније је портпарол израелске војске тврдио да су израелски авиони у суботу погодили иранске снаге у близини Дамаска како би спречили напад беспилотних летелица на Израел.

Ово није прва таква инстанца. У јулу је дописник са лица места такође јавио да је низ снажних експлозија потресао небо над Дамаском.

Тада је сиријски војни извор известио да су израелске нападе извршили Израелске ваздухопловне снаге. Тада је у нападу погинуло четворо људи, а 21 особа је рањена, показују подаци локалних медија.

Израел је раније признао да је извео „стотине“ ваздушних напада на Сирију последњих година, рекавши да су напади били намењени супротстављању наводном иранском присуству у ратом разореној земљи.

Дамаск је осудио нападе као грубо кршење међународног права. Иран је рекао да је његово присуство у Сирији ограничено на помагање Дамаску у борби против терористичких група.

После заузимања Кан Шејкуна САА има два избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА