Најновије

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СУПЕТРА ИСПРОЗИВАЛА КОЛИНДУ: Те лажне сузе, велико хрватство, та љубав - све је то глума! Зашто није осудила нападе на Србе?

Градоначелница Супетра Ивана Марковић, која је Широј хрватској јавности постала позната кад је јасно и недвосмислено осудила напад на сезонце из Славоније, од којих су неки Срби, критиковала је председницу Хрватске Колинду Грабар-Китаровић због тога што још није реаговала поводом недавног напада на Србе у околини Книна.

Ивана Марковић (Фото: Јутјуб)

Китаровићева је после скандалозног напада на Србе, међу којима је било и деце, само штуро рекла да ће реаговати кад добије полицијско саопштење.

Марковићева је на Фејсбуку написала да је Китаровић у кампањи и да се боји да изгуби који глас.

"Жена је то, коју пре свега, доживљавам да глуми своју улогу председнице и њој је једино и само битно да остане председница у свом ружицастом дворцу. Све је то само глума, то бацање на фудбалере, те лажне сузе, та љубав, велико хрватство... Сваки њен потез унапред је испланиран само са циљем да се свиди својим бирачима и остане на тој позицији", оценила је Марковићева.

Она је критиковала и хрватског премијера Андреја Пленковић, наводећи да је последњих година у Хрватској "усташтво нормализовано, уз благослов политике коју он спроводи".

"Једна од оставштина европски оријентисаног и углађеног премијера биће што је зарад своје анемичне одлучности месецима толерисао плочу с усташким поздравом у Јасеновцу и својим нечињењем легитимизовао тај поздрав у јавност", сматра градоначелница Супетра.

Она додаје да и Китаровићева и Пленковић својим млаким реакцијама сносе велики део кривице за бројне нападе на припаднике дугих националности само због тога што припадају другој вери или другачије причају.

"Својим су чињењем или нечињењем директно утицали на ширење невероватне количине мржње у друштву. 'Оштро осуђују', и тачка. Само због бонтона, пристојности и ничег другог", додаје Марковићева.

Прочитајте ОВДЕ  ко каже да Хрватска постаје фактор нестабилности на простору бивше Југославије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА