Најновије

СВЕТСКИ ЛИДЕРИ ЗАЗИРУ ОД ПУТИНА! Тензије, неслагања и напетост на састанку Г7! А онда се огласио Трамп и ставио тачку на питање о Русији!

Вечера лидера Групе Г7, одржана у суботу, протекла је у "прилично напетој" атмосфери, јер су се лидери исказали неслагање са америчким председником Доналдом Трампом око бројних питања, укључујући и како да се понашају према Русији.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

То је рекао званичник Европске уније који је инсистирао на анонимности, јер му није одобрено да даје званичне изјаве.

Према његовим речима, Трамп је заузео став да је Русија "водећа сила" која мора да буде укључена у дискусију.

Разлике у мишљењима током вечере пренеле су се и да данашњу седницу у вези трговине с Кином.

Зариф напустио Бијариц

Ирански министар спољних послова Џавад Зариф отпутовао је вечерас из Бијарица где је данас боравио на позив француског председника Емануела Макрона, а на изненађење осталих учесника самита Г7.

Неименовани француски званичник рекао је да су разговори које је Зариф имао у Бијарицу, трајали скоро три и по сата, укључујући 30 минута разговора са председником Емануелом Макроном.

Француски званичник рекао је да је Француска позвала Зарифа на самит Г7 како би покушала да смањи тензије око нуклеарног програма Ирана.

Макрон се у петак већ састао са Зарифом и одлучио је да га поново позове у Француску, овог пута у Бијариц.

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је Зарифов долазак у Бијариц, "паралелни догађај на истом месту, а не званичан састанак у оквиру Г7.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да га Француска није обавестила да ће се шеф дипломатије Ирана састати данас са француском делегацијом, на маргинама самита Г7 у француском Бијарицу, саопштила је Бела кућа.

Током кратке расправе о дигиталном опорезивању, Трамп није поновио своју претњу да ће опорезовати француска вина, као одговор на француски потез којим су опорезоване интернет компаније које послују у САД.

Сазнајте ОВДЕ која је будућност америчког председника.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА