Најновије

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: "Педро коалиција" жели да распарча Црну Гору и створи "Велику Албанију"

“Након упада албанских полицајаца у Црну Гору, малтретирања монахиња у манастиру Бешка, напада на митрополита Амфилохија, проглашавања црногорских планина за албанске Алпе, клицања ОВК у Тузима, парадирања злочинаца Тачија и Харадинаја по Црној Гори, очигледно је да се албански политичари не заустављају и да је крајни циљ познат свима који су озбиљно забринути за мир на овом подручју", наводи се у саопштењу Демократског фронта.

Чланови Демократског фронта (Фото: Јутјуб)

Из ДФ истичу да подизање споменика, како наводе, албанском екстремисти, припаднику Призренске лиге и човеку који се борио против црногорске војске, Деду Ђон Лули у Тузима, показује да Велика Албанија увелико куца на врата Црне Горе.

Из Фронта додају да се у Црној Гори власт и део опозиције налазе у партнерским односима са “албанским шовинистима који отворене претензије на делове Црне Горе”

“Пре свега, ово се односи на коалицију Педро (ДПС – Демократе-Црногорска). Њихова коалиција је сигнал присталицама “Велике Албаније” да су добили савезнике који се неће бунити ако они крену на распарчавање ове земље. Углавном, на подизању споменика Деди Ђон Лули све је било у знаку црвене боје, од албанских застава, застава ОВК до црвених кравата Демократа”, поручује ДФ.

Власт, како кажу они, није спремна да брани државу обзиром да плаћа рачуне за подршку Албанаца у времену референдума, а ништа мање поданички однос, како додају они, не показују ни Демократе Алексе Бечића које су, како кажу, у Тузима на власти заједно са љубитељима ОВК.

Наглашавају како су управо представници Демократа подржали подизање споменика Деди Ђон Лули.

“Мада, да је овај албански екстремиста, који је хтео да отме српске историјске територије, којим случајем устао јуче, сигурно би коалицију Педро, која служи разним лобијима и центрима моћи, све с ноге на ногу истерао из Тузи. О њему имамо крајње лоше мишљење, он се тукао са оном великом генерацијом наших предака која је на крају ослободила Скадар и осветила Косово”, поручују из ДФ-а и закључују речима како “знају да он не би пристао да служи овима лобијима и центрима моћи, којима служе они који су подржали подизање његовог споменика у Тузима”.

Прочитајте ОВДЕ како су у Црној Гори подигли споменик шиптарском терористи.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА