Најновије

ТОМА НИКОЛИЋ СЕ БАХАТИ И ЖИВИ КАО ЦАР У ЛУКСУЗНОЈ ВИЛИ! Његов живот плаћају грађани папрено и то овај износ!

Као бомба одјекнула је вест о захтевима некадашњег председника Србије Томислава Николића о преуређивању његове резиденције у Ужичкој 23. Држава за месечне издатке, а за функционисање и одржавање виле од 800 квадрата у просеку издваја око 5.000 евра.

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић, председник Националног савета за сарадњу с Русијом и Кином живи у резиденцији у Ужичкој 23 на Дедињу, а у тој вили је остао упркос чињеници да није више шеф државе.

И не само што и даље у њој живи са супругом, поред стана који поседује у главном граду и куће у свом родном месту Бајчетини, већ је овај објекат док је он у њему и реновиран, наравно новцем грађана Србије.

Тендер је, како сазнајемо расписан у другој половини 2017. године, којим се тражило санирање кровног покривача, подконструкције и унутрашњости помоћног објекта у овом комплексу у вредности од неколико милиона динара.

Пре овог реновирања, такође о трошку државе, на истом месту је реновиран и базен, а плаћено је и испитивање воде.

Најновије је да је Томислав Николић тражио да му се постави тенда што ће грађане Србије коштати 960.000 динара са ПДВ.

Све то стоји у плану јавних набвки Управа за заједничке послове републичких органа, па ће након реновирања базена, постављањем тенде бити заокружено летје улепшавање виле у којој породица Николић борави и након престанка функције председника државе.

Све то плаћа се из буџета Србије иако Николић није више на функцији председника државе, а основ за овакве његове прохтеве лежи у промени уредбу о непокретностима за репрезентативне потребе, коју је Влада због њега морала да измени новембра 2018. године. Том променом, му је дат легитимитет за даљи боравак у вили од 800 квадрата у Ужичкој 23.

Поред трошкова уређења виле у Ужичкој 23 , грађани плаћају и одржавање објекта.

Према нашим сазнањима, Николића и његове укућане и даље опслужује Управа, а то значи да је бившем председнику, уз плаћене комуналије за живот у луксузној вили, омогућено и да наручује храну и намирнице из ове службе Владе Србије.

Прочитајте ОВДЕ  каква је улога породице Николић у афери са градњом Центара изврсности? Ево шта каже и генетичар Стојковић

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА