Најновије

ПОЛИЦИЈА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ПРИВЕЛА СРПКИЊУ: Гнусним лажима ударили на слободу говора и право на истину!

Соња Ивковић из Новог Брда на Космету појашњава зашто се у уторак поподне "нашла" у полицијској станици у Гњилану.

Косовска полиција (Фото: kosovopolice. com)

- Суштина мог привођења је текст у листу Јединство под насловом "Отимају територију, прекрајају историју".  Желели су да ме заплаше, али нису наступили отворено већ су желели да измисле неки други разлог. Заправо читава прича мог привођења и задржавања, односно испитивања у полицијској станици у Гњилану има политичку позадину.

Овим речима Соња Ивковић из Новог Брда на Космету појашњава зашто се у уторак поподне "нашла" у полицијској станици у Гњилану.

Ова дугогодишња новинарка измештеног приштинског листа Јединство која је у уторак била у редакцији у Грачаници каже да је уместо њене наводне алкохолисаности, повод привођења био заправо њен текст у најновијем броју овог недељника под називом "Отимају територију, прекрајају историју".

Текст се, каже, односи на последње нападе Албанаца на српску средњовековну тврђаву и православну цркву у Новом брду а који су, како се присећа, проверавали и припадници данског Кфора.

Пошто је текст био на насловној страни, војници КФОР-а су дошли у нашу малу редакцију у Грачаници, копирали насловну страну и тај текст а потом дошли у мој крај, Ново брдо, да се код мештана распитују шта они мисле о томе - почиње причу Соња за коју мисли да је повод немилог догађаја.

Уверена да су је пратили, она додаје да су је данас после повратка из Грачанице на скретању за Ново брдо зауставили припадници косовске царине, један Србин и други Албанац.

- Иако су ми новине биле у гепеку, они су наводно посумњали да сам у алкохолисаном стању и привели су ме у полицијску станицу у Гњилану где су наставили да ме испитују припандици полиције.

- Претили су ми задржавањем али сам ја упозорила на сопствена права и одбила сам да користим алко-тест јер сам сматрала да је у питању политички мотив мог привођења-додаје Соња и наглашава да је у том испитивању предњачио српски припадник косовске полиције.

Иако су јој ауто задржали у Гњилану, Соња је у поподневним сатима возилом косовске полиције пребачена до Новог брда.

Уверена да је поменути текст разлог привођења она додаје да је у питању суштинси наставак застрашивања Срба из новобрдске општине како се не би усудили да говоре о својој историји и "заборавили" да су културно-историјски споменици заправо њихови а не албанско власништо како они истичу и додаје да је одбила да потпише полицијски записник о саслушању јер у њему није наведена њена веродостојна изјава.

Шиптари хоће на изборе али им фале паре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА