Најновије

БРУТАЛНО САТИРАЊЕ НЕПРИЈАТЕЉА: Руска и сиријска авијација погодиле важан турски положај у Хами! Камен на камену није остао! (ВИДЕО)

Руске и сиријске ваздухопловне снаге извршиле су у среду више од 15 ваздушних напада над регионима Хама и Идлиб, погодивши неколико локација које припадају џихадистичким побуњеницима Хаџат Тахрир Ал Шам-у и Националноослободилачкој армији коју подржава Турска.

Напад из авиона (Фото: Јутјуб)

Према војном извору у покрајини Хама, у једном је тренутку руски или сиријски авион погодио турско осматрачко место у граду Шир Магер.

Извор је рекао да је ваздушни напад ударио само у зидове осматрачнице, али да је то било довољно да подигне ниво безбедности турске војске у области Шир Магер у покрајини Хама.

У удару нико није рањен ни убијен; међутим, руске оружане снаге ће вероватно добити жалбу својих турских партнера након што су оборили зидове.

Овај последњи напад долази само недељу дана након што су сиријске ваздухопловне снаге умало погодиле турски војни конвој који је путовао ка селу Кан Шејкун у јужном Идлибу.

Турска је упозорила сиријску владу да циља своје снаге у Сирији; међутим, Дамаск је истовремено захтевао од Анкаре да уклони своје трупе из Сирије, јер то представља кршење њиховог суверенитета.

Руси и Сиријци све контролишу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА