Најновије

ОГЛАСИО СЕ И СТЕФАНОВИЋ ПОВОДОМ ХАПШЕЊА: Грађани Србије оштећени за милионе!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обратио се медијима поводом хапшења три особе које се терете да су оштетиле државу Србију.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

“Ухашена су три лица која су оштетила државу за преко 688 милиона динара. Даке укупна штета за РТС и грађане Србије је преко 688 милиона динара”, рекао је министар.

“Ради се о периоду од краја августа 2009. године до 2018. године. Око 400 хиљада евра је била штета по РТС 2009. и 2010. године.“

“Поред попуста на цену добили су право и на додатни број секунди за Лигу шампиона и Лигу Европе, као и две ТВ серије, “Непобедиво срце” и Мој рођак са села”, изјавио је Стефановић.

“На основу тога причињена је штета и 2011,2012 и 2013. године. Они то свесно нису радили"

Министар Стефановић каже да је ово “Пример како је пљачкан РТС и грађани Србије”.

"Кад тужилаштво некога ухапси то је политички прогон. Немате доказе да се ради о политичком прогону, него се ради о великој пљачки", каже Министар.

Стефановић је нагласио да је истрага трајала неколико година и да је уложен велики напор државних органа. "Хоћу да похвалим припаднике тужилаштва и полиције. Није била лака истрага, трајала је више година. Уложен је заједнички напор државних органа који су били у обавези да утврде где је нестао тај новац. Тужилаштво је донело одуку да се ова лица ухапсе и да иду на суд."

"Нико их није притискао, ти људи су свој посао радили професионално, а рад професионалаца мора да се поштује", истакао је министар. "У време док је Ђилас био на власти остваривао је огромну добит, послујући са државним фирмама, један од примера је Телеком, рекао је Стефановић. "Чуо сам од Ђиласа да планира да доведе нове тужиоце, морам да му кажем две ствари. ДС је тражила од својих општинских одбора када је била на власти тужиоце из своје средине подобне за власт, он замишља да доводи нове људе тужиоце који ће одређивати ко иде у затвор. Важно је да кажем да суд одређује ко иде у затвор а не тужиоци. Очигледно да то њима није важно".

"Драган Ђилас у време вршење власти, када је био минситар и градоначелнихк београда у својим фирмама остварио је промете у износу од 60 милијарди динара", каже Стефановић.

Министар је нагласио и да он није био укључен у ову истрагу. "Нисам ни на који начин био укључен у истрагу. Пуно људи је укључено али не зна шта је резултат. Није тајна да постоји истрага. Никада нисам најавио било чије хапшење. Никад."

Ђилас дао изјаву поводом хапшења! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА