Најновије

ПРОВЕЛИ СЕ КАО КАО БОСИ ПО ТРЊУ: Либанска војска пуцала на израелске дронове!

Ливанска војска отворила је ватру на беспилотне летелице на југу земље на граници са Израелом, објавили су локални медији.

Израелски дрон (Фото: Јутјуб)

Инцидент се догодио у селу Адејси близу Марјајуна, а недалеко од границе са Израелом. Либанска војска је објавила да је приморала два дрона да се врати у Израел. Либан тврди да се ради о беспилотним летелицама, које припадају Израелу. Либанска војска је била приморана да одговори ватром, пошто је повређен ваздушни простор ове земље.

Један од портпарола израелске војске је кратко изјавио да они “проверавају извештаје са терена”.

Локални медоији наводе да је либанска војска добила наређење да пуца на све летелице које се нађу у ваздушном простору земље, након напада израелских дронова у јужном предграђу Бејрута и у долини Бека.

Либан је раније саопштио да су у ноћи између суботе и недеље израелски дронови напали јужно предграђе Бејрута и то у близини седишта Хезболаха. Том приликом рањене су три особе, а направљена је велика материјална штета.

Генерални секретар Хезболаха Хасан Насрула обећао је да ће одговорити на агресивна дејства Израела.

У ноћи између недеље и понедељка либански медији су саопштили да су израелске беспилотне летелице гађале позиције Народног фронта за ослобођење Палестине у Либану, недалеко од границе са Сиријом.

Либан је више пута упозоравао на израелске акције против Хезболаха тврдећи да они крше суверенитет земље и Резолуцију 1701 Савета безбедности УН. Израел са друге стране сматра да је Хезболах један од његових главних противника у региону.

Прочитајте ОВДЕ о драми на небу изнад Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА