Најновије

ПУТИНОВА ЗВЕР: Представљен нови Ми24П-1М (ФОТО/ ВИДЕО)

Руска корпорација Ростех представила је модернизирани борбени хеликоптер Ми-24П-1М са новом генерацијом електронске опреме на међународном ваздухопловном и космичком сајму МАКС 2019.

Ми 24 (Фото: РИА)

“Модернизовани хеликоптер Ми-24П има надограђени обједињени систем за нишањење и навигацију, панорамски оптоелектронски систем нишањења, радар са фазним скенирањем (опционо), напредни аутопилот, систем за самоодбрану и нови систем напајања. Хеликоптер има смањену тежину заоко 430 килограма у односу на тежину хеликоптера прије модернизације”, рекао је Ростех.

Електроника нове генерације значајно је повећала борбену издржљивост и ватрену снагу хеликоптера.

“Ова нова верзија хеликоптера, Ми-24П-1М, производ је сарадње холдинг компание Хеликоптери Русије и концерна радио-електронских технологија КРЕТ.

Модернизовани хеликоптер нуди боље техничке и борбене парамете, који га чине атрактивнијим за потенцијалне купце “,  река је Анатолиј Сердјуков индустријски директор корпорације Ростех.

Борбени и хеликоптер Ми-24П намењен је уништавању оклопних возила и пружању ватрене подршке копненим снагама. На листи главних карактеристика хеликоптера је способност ношења до 8 наоружаних војника или евакуисање до 4 повређенс са бојног поља и превоз терета постављеног унутар кабине или причвршћеног на спољне тачке.

Ростех је рекао да су нови хеликоптер заједно развили холдинг компаније Хеликоптери из Русије и концерн за радио-електронске технологије КРЕТ.

Међународна ваздухопловна изложба МАКС 2019 одржава се у Жуковском у близини Москве, од 27. августа, до 1. септембра, у организацији руског Министарства индустрије и трговине и корпорације Ростех. Изложба је окупила 827 компанија из 33 земље, укључујући 184 страна излагача.

Пентагон одустао од рада на новој генерацији ПРО. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА