Најновије

ТЕОДОРОВИЋ ЗАПАЛИО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Желим Вучићу да освоји 96 одсто, али ми нећемо учествовати на лажним и намештеним изборима! (ВИДЕО)

"Постављање тенка испред стадиона Црвене звезде је слање милитанте, националистичке поруке, која је страшна и удаљава Србију од цивилизованог света и европског пута", рекао је академик Душан Теодоровић.

Академик Душан Теодоровић (Фото: Јутјуб)

"Велика тамна сенка стоји над спортским успехом Црвене звезде, а та сенка се зове - тенк... после утакмице су се играчи Звезде и возили у окопном возилу, то је страшно, какву поруку шаљемо", казао је Теодоровић.

 Он је оценио да су изјаве званичника да то није тенк већ макета су страмне.

"Метафорично су људи носили вешала на протестима па су били затварани, да ли ће сада ови који су донели тенк да буду затворени", упитао је Теодоровић.

Он је истакао да се не сме заборавити да су 30-годишњаци данас били бебе када је почео распад Југославије, а у рату је погинуло 130.000 људи.

"Слање поруке са тенком је слање милитантне националистичке поруке, а стигао је одмах и одговор па је у Загребу постављен трактор. Тако пред изборе у Хрватској и Србији, Колинда Грабар Китаровић и Александар Вучић шаљу једно другом националистичке поруке и дижу рејтинг и отварају простор за националистичку реторику", додао је.

Како је навео, порука са тенком је страшна, јер би сви они млади људи око тенка сутра прихватилили да позив да иду да сравне Вуковар са земљом.

"Порука са тенком удаљава Србију од цивилизованог света и европског пута", истакао је.

Према његовим речима, Управа Црвене звезде има много везе са постављањем тенка, а највише са тим има Вучић.

"Он је господар свега у Србији и на једну његову реч тенк може да буде склоњен. Позивам Вучића да тражи да се због 130.000 мртвих у ратовима и сећања на њих тај тенк склони", поручио је академик.

Ако је у 2019. наше главно достигнуће постављење тенка испред Црвене звезде, онда смо ми у трагичној ситуацији.

Преговори опозиције и власти уочи избора, где то има?

Теодоровић је рекао да су преговори опозиције и власти фарса, и да они треба да се воде "само око мирне предаје власти", а не око било чега другог.

"Зашто се у једној нормалној демократској земљи преговори обављају уочи избора? У Француској, Немачкој, не! Овде нешто није нормално чим су нам потребни преговори уочи избора", казао је.

Вучићу мора да се покаже чврст слав да се неће учествовати на "лажним изборима”, додао је.

"Најискреније желим да он освоји 96 одсто, и да прича о томе, али ми нећемо да учествујемо у симулацији живота и на лажним и намештеним изборима", истакао је.

Говорећи о посети Дејвида Мекалистера и његовим порукама опозицији о бојкоту избора, Теодоровић је оценио да он у име ЕУ има интерес да се изађе на изборе.

"Али он не живи овде, а ми имамо интерес да од ове земље направимо демократску земљу", казао је.

“Нажалост опозиционе снаге немају подршку Европе и то је жалосно, али немају је искључиво због "прорачуна Европе да направе неки дил са Вучићем и гледају кроз прсте".

Прочитајте ОВДЕ шта је Драган Ђилас рекао о наводној афери “Дајрект”.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА