Најновије

ТРАМП ДАО ДИРЕКТИВУ: Пре краја 2020. решава се косовско питање! Дачић потврдио

Председник САД Доналд Трамп учиниће све да током наредне године реши косовску кризу јер му што пре треба велики спољнополитички успех који би искористио у кампањи за председничке изборе.

Трамп дао директиву (Фото: Правда)

Трамп је, тврде обавештени, блиским сарадницима већ издао директиву  да у првој половини наредне године  нађу компромисно решење  за Косово пошто се избори у САД одржавају почетком новембра 2020.

Промена политике

Ова сазнања потврдио је шеф дипломатије Ивица Дачић који оцењује да би „Трампова офанзива могла да буде велика шанса за Србију“.

Према Дачићевим речима, позиција САД значајно се променила, што доказује сама чињеница да се дијалог о Косову данас води, док се раније о томе уопште није разговарало.

- Истина је да у САД ужурбано трагају за решењем. Председник Трамп и његови људи желе да се косовско питање  што пре реши јер им је то у личном интересу. Они косовско решење желе пре него што почне финиш кампање за председничке изборе. Јер ако буду имали добар резултат у вези са Косовом, то би било јако добро за Трампа у председничкој кампањи – истиче Дачић.

Шеф дипломатије наглашава да Американцима стално говори да би комуникација Београда и Вашингтона морала да буде интензивнија.

- За све што радимо ми у Београду имамо подршку дела администрације у Белој кући, оног дела који жели компромисно решење. То јесте велики искорак, а да ли ће они да притисну остатак вашингтонске политичке елите, то ћемо тек да видимо. Засад, ставови Беле куће веома се разликују у односу на ставове Стејт департмента, када је реч о Косову – наглашава Дачић.

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић каже да су геополитичке процене САД сада битно другачије него пре годину или две дана.

Србија ударила шамар Шиптарима! Који услов мора да испуни како би победа над Приштином била потпун прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА