Најновије

ТРАМП О ЏОНСОНУ: "Борис је оно што је Британија тражила!"

Амерички председник Доналд Трамп сматра да ће лидер британске опозиционе Лабуристичке странке Џереми Корбин тешко издејствовати гласање о неповерењу влади премијера Бориса Џонсона због Брегзита. 

Доналд Трамп и Борис Џонсон (Фото: Flickr)

Трамп је данас на Твитеру навео да ће то посебно бити тешко имајући у виду "чињеницу да је Борис тачно оно што је Велика Британија тражила" и да ће доказати да је "велики".

Британска краљица Елизабета Друга одобрила је данас план премијера Бориса Џонсона да суспендује парламент. Државни савет Велике Британије у саопштењу је навео да ће парламент бити суспендован почевши од периода измедју 9. и 12. септембра, па све до 14. октобра, преноси Ројтерс.

Корбин је претходно данас писао краљици Елизабети и изразио озбиљну забринутост због плана премијера Бориса Џонсона да суспендује парламент до 14. октобра и затражио састанак с њом.Лидер Лабуристичке партије је рекао да ће његова партија учинити све да спречи владу да суспендује парламент. 

Како је навео, прво ће се залагати за законски пропис којим би се спречила суспензија парламента, а затим ће тражити гласање о неповерењу влади. 

Краљица распустила парламент! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА