Најновије

"Згрожен сам детаљима мучења! Ово је толико страшно, нећу моћи да спавам!": Грајф најавио нову књигу о усташким злочинима над Србима!

Водећи истраживач израелског Института за Холокауст "Шем олам" Гидеон Грајф најавио је да ће се постарати да немачки досије, пронађен недавно у Архиву Војводине, у којем се описују усташка зверства над Србима и њиховом децом, буде преточен у књигу на српском, хебрејском и енглеском језику до предстојећег Сајма књига у Београду.

Гидеон Грајф (Фото: Јутјуб)

Грајф је у Архиву Војводине у Новом Саду са директором тог архива Небојшом Кузмановићем прегледао немачки досије о злочинима Независне Државе Хрватске (НДХ), који је пронађен пре неколико месеци као део личног фонда Хрвата Славка Одића (Бихаћ 1916 - Београд 2006), о чему су београдски медији јављали, пишу "Вечерње новости".

Он је потврдио аутентичност ове немачке документације о злочинима у НДХ, а од 600 страница сведочанстава о злоделима НДХ и 63 аутентичне фотографије, Грајфа је потресло писмо које је надбискупу Алојзију Степинцу 1942. године упутио "један од многих који је прво човек и католик, а затим частан Хрват".

Овај човек, за којег се претпоставља да је реч о Првиславу Грисогону, описује детаљно Степинцу усташка зверства, где су старци, жене и деца редовно прво страшно злостављани, па тек онда убијани.

У том писму пише да су "ови невини Срби закивани за пањеве, пламен ватре је лизао њихова гола прса, њихова је кожа згуљивана, отворене ране песком и сољу посипане, очи копане, уши, носеви и језици одсецани, деца су бацана у ватру, кипућу воду и кречане..."

- Скоро нисам видео овако нешто страшно, нећу моћи ноћас да спавам. Згрожен сам детаљима мучења - рекао је Грајф, који је јуче у Матици српској у Новом Саду промовисао своју књигу-студију "Јасеновац - балкански Аушвиц".

Грајф је рекао да нову књигу о мучењима Срба припрема на основу немачких сведочанстава, те да ће она бити својеврстан наставак његове студије "Јасеновац - балкански Аушвиц".

"Јасеновац био бруталнији од Аушвица"

Грајф је рекао на промоцији да је Јасеновац био бруталнији од Аушвица, те подсетио да је у свом истраживању утврдио да су усташе користиле 57 начина за мучење и зверско убијање Срба, Јевреја и Рома.

У Јасеновцу је, тврди Грајф, убијено око 800.000 људи.

- Имам обавезу и жељу да понудим помоћ вашим напорима и напорима УН у борби против глорификације нацизма, а нарочито против трендова неоусташтва - рекао је Грајф.

Грајф истакао да је на "пет најважнијих адреса" упутио захтев да се са Пута суза, из срца Јерусалима, уклони спомен-плоча загребачком надбискупу Алојзију Степинцу који је Католичка црква поставила почетком овог месеца.

- Њему није место поред Исуса. Он није урадио ништа да спречи масовна мучења и убиства Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу и у другим усташким логорима - рекао је Грајф.

Српска Листа из Црне Горе подржала Српску Десницу на изборима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА