Најновије

ЈУНАЦИ И У РАТУ И У МИРУ: Ово је предивна акција удружења ратних добровољаца! Можда их народ заборавља, али не и они народ!

Део новчане награде добијене на недавно завршеном конкурсу локалне самоуправе ’’Моја идеја за моју Лозницу’’ лозничко Удружење ратних добровољаца 1912-1918 одлучило је да искористи тако што ће обрадовати три основца из школа са сеоског подручја Града Лознице.

Лозничко Удружење ратних добровољаца 1912-1918 (Фото: јутјуб)

Према речима председника удружења Зорана Тошића, одлучено је да се за 120 хиљада динара набаве три лаптопа која ће бити уручена у првим данима нове школске године.

- Наше удружење је контактирало са директорима три школе и одлучено је да лаптоп добију добри ученици којима ће они користити у даљем раду и учењу. У складу са нашим деловањем добиће их по један ученик из основних школа у Текеришу, где је била чувена Церска битка, Липнице, у којој је било командно место Дринске дивизије у току гучевских операција, и Трбушници, родном селу најмлађег војника Великог рата Момчила Гаврића. Намеравамо да и наредне године поновимо овакву акцију и да она постане традиционална на почетку сваке школске године – каже он.

Иначе, Удружење ратних добровољаца 1912-1918 је за пројекат ’’Чувари Лознице- учионица првог српског устанка”, аутора Зорана Тошића, добило другу награду и 200 хиљада динара. Пројекат подразумева реконструкцију дела лозничког шанца из боја на Лозници 1810. године у дужини од 50 метара, најочуванијег војног објекта из Првог српског устанка у Србији. 

Какве активности Србија предузима против лобирања Приштине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА