Најновије

ЛИНТА ОДБРУСИО ХРВАТИМА БЕЗ ПАРДОНА: Ево шта је рекао о председници Хрватске и Томпсоновом концерту!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је данас као "србомрзачку али очекивану изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да би желела да оде на концерт усташког певача Марка Перковића Томпсона" 4. августа на сплитској Риви.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Ово је једна у низу увредљивих изјава Колинде Грабар Китаровић у којима исказује отворену мржњу према српском народу и бесрамно слави протеривање преко 500.000 Срба са подручја данашње Хрватск - навео је Линта у саопштењу за јавност.

Он је истакао да је Марко Перковић Томпсон један од "главних промотера усташтва и идол већина хрватског народа, посебно младих Хрвата" и подсетио да он слободно и несметано сваки свој концерт почиње са усташким поздравом "За дом спремни" и да у својим песмама отворено велича злочиначку НДХ и жали за њеном пропашћу.

- У србомрзачкој песми 'Бојна Чавоглаве', он крајишке Србе и српске добровољце назива, између осталог, бандом које ће стићи рука правде и у Србији. Судови у Хрватској доносе срамне пресуде да Томпсон узвикивањем усташког позрдрава 'За дом спремни' и извођењем својих песама не подстиче националну мржњу. Наведене и многе друге чињенице јасно потврдјују да је темељ Тудјманове и Китаровћеве Хрватске НДХ и усташтво - наводи Линта.

Он је нагласио да је председница Хрватске по зна који пут "поновила врхунску лаж да је злочиначка акција 'Олуја' (1995) означила долазак мира и да су хрватске снаге у БиХ тобоже сломиле српску агресију и спречиле нове Сребренице".

- Акција "Олуја" била је злочиначка акција која је синоним за злочине, масовно бомбардовање градова и мјеста, етничко чишћење и систематску пљачку, паљење и уништавање имовине. Колинда Грабар Китаровић добро зна да је Хрватска војска током 1995. године извршила агресију на западнокрајишке општине у БиХ и током и после злочиначких акција 'Лето 95', 'Маестрал' и 'Јужни потез', починила бројне злочине над српским народом - закључио је Линта.

Односи Русије и Србије су од стратешког значаја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА