Најновије

ПОДВРГНУЋЕ ГА ТЕШКОМ ТЕСТУ: Он је неуништв? Пуцаће из свог расположивог оружја по њему и подметати мине под точкове! (ВИДЕО)

Опитни модели нових оклопних аутомобила „Атлет“ ће од 5 августа ући у фазу комплексних теренских испитивања. Они ће морати да савладају велики број изузетно захтевних изазова на којима ће се тестирати отпорност њихове оклопне заштите на различите типове муниције, као и на минско-експлозивна средства.

Атлет (Фото: јутјуб)

Ово је рекао генерални директор „Военно-промышленной компании“ (ВПК), Александар Красовицки. Он је додао, да ће се комплетан блок тестирања за возило „Атлет“ реализовати на специјалним полигонима научно-истраживачког центра за тестирање ауто-технике у Броницима, као и полигону за тестирање оклопне борбене технике у граду Кубинка, који се налази у оквиру Министарства одбране РФ. Планирано је да се тестирања обаве и на полигону Центра за тестирање аутомобилске технике „НАМИ“ који се налази у Дмитровском рејону.

 „Атлет“ ће током теста морати да савлада неколико веома захтевних изазова. Прво, тестираће се његова свеукупна издржљивост где ће натоварено возило морати да савлада дистанцу мерену у хиљадама километара, по различитим типовима путних комуникација, укључујући и крајње негостољубиве терене на којима нема никаквих путева. Друго, тестираће се и способност возила да ради у екстремним временским условима (арктик-пустиња), као и способност савлађивања разлитичих препрека.

Алескандар Красовицки је напоменуо, да је један од најважнијих фактора које „Атлет“ мора да испуни пре евентуалног увођења у јединице руске армије, квалитет његове оклопне заштите која мора да задовољи високе стандарде када су у питању средства ове класе.

Код новог оклопног аутомобила побољшане су практично све карактеристике у односу на садашњи модел возила „Тигр“, који се налази у експлоатацији руске армије. Пре свега треба нагласити да је ново возило направљено на бази искустава борбене употребе оклопних аутомобила породице „Тигр“ у Сиријској Арапској Републици. На пример, у односу на свог претходника „Атлет“ има снажнију противминску заштиту. Ово возило може под својим точковима да издржи експлозију противтенковске мине или имровизованог експлозивног средства еквивалента 6кг ТНТ.

Његова укупна маса ће износити девет тона. У зависности од типа модификације возила, нови оклопни аутомобил ће моћи да превози 2-8 војника са пуном ратном опремом. Мотор ће генерисати снагу од 240 „коња“, а у перспективи се планира уградња још снажнијег погона. Максимална брзина овог возила неће бити мања од 120 км/час. Са пуним резервоваром „Атлет“ ће моћи да савлада дистанцу од 1000км.

У складу са жељама наручиоца, на „Атлет“ ће моћи да се интегришу различити типови наоружања, укључујући и даљински управљиве борбене куполе. Као и његова претходна верзија, ново оклопно возило ће бити универзална модуларна платформа за качење различитог наоружања и борбених система.

Како “Атлет” изгледа и шта све може погледајте на овим снимцима:

Како руски падобранци уништавају непријатеље из ваздуха, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА