Најновије

ПРЕДСЕДНИК СО СТАРИ ГРАД: Весић је са приватним обезбеђењем, које плаћају грађани, отео Спортски центар!

Председник Скупштине општине Стари град Марко Бастаћ тврди да је приватно обезбеђење, које је, како је рекао, ангажовао Горан Весић парама свих Београђана, "отело" становницима Старог града Спортски центар "Милан Гале Мушкатировић".

Базени Милан Гале Мушкатировић (Фото: Јутјуб)

"У друштву СНС екипе, ова лица упала су у спортски центар, не поштујући било какве процедуре, променили су браве и заузели базен, селективно допуштајући запосленима да дођу на своја радна места. Све ово урадили су иако није завршен законски обавезан поступак примопредаје. Као и у Савамали, суспендован је правни поредак, у режији оних који мисле да им снага лежи у батини оних које плаћају да малтретирају грађане", наводи се у саопштењу Бастаћа.

Према његовим речима, Општина Стари град не прихвата одлуке које је донела Скупштина града Београда, чији рад бојкотује опозиција.

"...И свим правним средствима, али и различитим облицима грађанске непослушности покушаће да спречи ново дивљање нестручне, корумпиране и бахате градске власти. Нећемо дозволити да спортски центар у ком смо научили да пливамо и у ком наша деца, заједно са другим најмлађим Старограђанима већ деценијама уче да пливају, постане део страначког плена, како је то планирао Весић Горан када је јавну имовину прекњижио у имовину ДОО, за које не важе обавезе које важе за друга јавна предузећа, укључујући именовање директора и спровођење поступака јавне набавке", наводи Бастаћ.

Он је оптужио Град да је спречио Спортски центар да наплати своја потраживања.

"Свима је сада јасно да су криминалне радње којима је град спречио СРПЦ 'Милан Гале Мушкатировић' да наплати своја потраживања од оних који већ годинама користе тениске терене, а не плаћају закуп, као и одузимање спортских манифестација које је требало да обезбеде додатне приходе центру, биле само увод у отимачину која треба да заврши тако сто ће староградски центар постати јефтин плен кума, тате или брата", казао је Бастаћ.

Поједини медији, додаје, данима су дезинформисали јавност о томе у каквом стању се налази Спортски центар.

Секретаријат за информисање Беоинфо саопштио је данас да је Градско привредно друштво "25. мај - Милан Гале Мушкатировић" преузело управљање над базеном и целокупном градском имовином којом је, како се наводи, "на недомаћински начин до сада располагало општинско јавно предузеће СРПЦ "Милан Гале Мушкатировић"".

"Дугови овог општинског предузећа које је до сада управљало спортским центром износе преко милион евра што је довело у питање рад центра", саопштено је из Градског привредног друштва "25. мај - Милан Гале Мушкатировић".

На овај начин, према њиховим речима, градска имовина биће заштићена и стварају се услови за нова улагања и модернизацију базена и спортског објекта.

Прочитајте ОВДЕ све што треба да знате о новој аутобуској станици у Београду.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА