Најновије

ПРОЦУРЕЛЕ ТАЈНЕ ПЕНТАГОНА: Спремају "свевидеће око, изгледају као шарени балони, а у ствари су опасне направе за шира дејства!

Америчка војска спроводи тестове за надзор широког домета у шест држава Средњег запада САД користећи експерименталне балоне, откривају документи поднети Федералној комисији за комуникације.

Пентагон (Фото: defense. gov)

Око 25 беспилотних балона на соларни погон лансирано је из руралне Јужне Дакоте и кретало се 400 километара кроз подручје које се протеже кроз делове Минесоте, Ајове, Висконсина и Мисурија, пре него што су завршили у централном Илиноису.

Путујући у стратосфери на висинама до 20 километара, балони су намењени пружању система за надгледање ради лоцирања и одвраћања трговине наркотицима и опасности по домовину, наводи се у поднеску сачињеном у име ваздухопловне и одбрамбене компаније "Сијера Невада Корпорејшен".

Балони носе високотехнолошке радаре дизајниране да истовремено прате већи број појединачних возила дању или ноћу, у било којим временским приликама.

Тестови, који раније нису пријављени, добили су од ФЦЦ дозволу за рад од средине јула до септембра, након сличних летова који су одобрени прошле године.

Тестове је наручила Јужна команда САД која је одговорна за реаговање на катастрофе, обавештајне операције и безбедносну сарадњу на Карибима и у Централној и Јужној Америци.

Саутком обједињава заједнички напор америчке војске, морнарице, ваздухопловних снага и других снага, а једна од његових кључних улога је идентификовање и пресретање пошиљака дроге упућених у САД, пише "Гардијан".

Прочитајте ОВДЕкакво то велико појачање стиже руским снагама.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА