Најновије

ДРАМА ОКО ИРАНСКОГ ТАНКЕРА СЕ НАСТАВЉА: Помпео изнео жестоке неосноване оптужбе! (ВИДЕО)

Амерички државни секретар Мајкл Помпео рекао је да има поуздане информације да се ирански танкер Адријан Дарија упутио у Сирију.

"Имамо поуздане информације да је танкер на путу ка луци Тартус у Сирији. Надам се да ће променити курс", написао је Помпео на Твитеру.

Он је навео да је била велика грешка веровати иранском министру иностраних послова Мохамеду Џаваду Зарифу, који је уверавао Велику Британију да танкер неце отпловити у Сирију, преноси Ројтерс.

Америчко министарство финансија ставило је ирански танкер Адријан Дарија на црну листу, а његовог капетана под санкције.

"Бродови као што је Адријан Дарија омогућавају иранској Револуционарној гарди да превози велике количине нафте, коју они покушавју да незаконито продају како би финансирали злоћудне активости режима и пропагирали тероризам", навео је у саопштењу подсекретар за финансије Сигал Манделкер и упозорио да свако ко пружа подршку том танкеру ризикује да буде изложен санкцијама.

Ирански танкер, који се нашао у средишту сукоба Вашингтона и Техерана, пуштен је средином августа из Гибралтара после пет недеља задржавања, јер се сумњало да превози иранску нафту у Сирију, чиме се крше санкције Европске уније.

Заустављање, а затим пуштање танкера у Гибралтару, појачало је тензије између Ирана и САД, а према документима САД, танкер је наводно у власништву иранске Револуционарне гарде, елитне војне јединице Ирана коју САД сматрају терористичком организацијом, а која је под директним вођством врховног вође Ирана, ајатолаха Алија Хамнеија.

ФБИ оптужио Трампа да ради за Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА