Најновије

СТАЊЕ ЛУДИЛА! СВИ СУ НА НОГАМА! Настављају се нереди у Хонгконгу! Сузавци и молотовљеви коктели на све стране!

Током протеста у Хонгконгу припадници полиције су испалили сузавац након што су демонстранти почели да бацају „молотовљеве коктеле“ на једну од зграда у владином комплексу, наводи се у саопштењу полиције.

Нереди у Хонгконгу (Фото: Јутјуб)

Лист „Саут Чајна морнинг пост“ пише да је полиција употребила и бибер-спреј. Након што су запаљене пластичне барикаде, које су постављене око зграда у владином комплексу, употребљени су водени топови, али вода није била уперена у људе, већ у ваздух. Како пише лист, поред зграде скупштине је појачано присуство полиције.

„На једну од зграда у владином комплексу велика група демонстраната баца боце за запаљивом масом, што представља вандализам. Након неколико неуспешних упозорења, полиција је употребила сузавац и минималну силу ради растеривања демонстраната“, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, „молотовљеви коктели“ су бацани на зграду главне управе полиције.

Велики протести у Хонгконгу трају од јуна. Повод за њихово избијање било је разматрање измена закона о екстрадицији, који је касније повучен. Демонстрације су у почетку биле мирне, али су затим избили сукоби који су временом постајали све жешћи и у којима је повређено неколико десетина људи.

Трамп одлучио да ипак разговара са Кином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА