Најновије

СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ЧЕКАЈУ, РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРЕЛОМИЛА: Све је готово, оставља Федерацију у блату!

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Српска следеће недеље поднети тужбу против Управе за индиректно опорезивање и Федерације БиХ због непримењивања нових коефицијената за расподелу прихода од индиректних пореза.

Специјалне јединице Републике Српске (Фото: Јутјуб)

Он је подсетио да је тужба најављена још у априлу, а до сада није покренута због молбе премијера ФБиХ Фадила Новалића да се сачека да буду формиране федерална и кантоналне владе.

- Тужба је спремна и у понедељак ће бити и потписана, само наше институције морају да дају сагласности. Наше Правобранилаштво ради на томе - рекао је Вишковић.

Он је нагласио да Српска више не може да чека јер мора да заштити свој буџет и додао да Српска и њени грађани због тренутне ситуације трпе велику штету.

Само у прва три месеца ове године Република Српска је претрпела штету од око 20 милиона марака због нерасподеле средстава од ПДВ-а, а од тог новца требало би да се издвајају плате јавном сектору, пензије и социјална давања.

У Управи за индиректно опорезивање се надају да неће бити тужени. Кажу да само спроводе одлуке Управног одбора који од 2017. године није усвојио нову одлуку о коефицијентима за расподелу прихода од ПДВ-а. Већ другу годину чланови Управног одбора не могу да се усагласе око коефицијената.

Мило шаље изасланика на "прославу" у Книну! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА