Најновије

СРПСКИ ТЕНКИСТИ, СНАЈПЕРИСТИ И ВОЗАЧИ ПОКАЗАЋЕ РУСИМА ШТА СВЕ МОГУ: Почињу Међународне војне игре у Русији, ВС у три дисциплине!

"Међународне војне игре 2019", једно од највећих војних спортских такмичења, отворене су у Парку Патриот, надомак Москве, а боје српске заставе до 17. августа, припадници Војске Србије браниће у три дисциплине - "Тенковском биатлону", "Војном релију" и "Снајперској граници"

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Јучерашњој свечаности, коју је отворио министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу, присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, саопштило је Министарство одбране.

Овогодишњим играма предвиђена су 32 копнена, ваздушна и поморска такмичења, која ће се одржати на 21 полигону на територији 10 земаља. Такмичиће се више од 5.000 војника, односно 223 екипе из 39 земаља света.

Прве две дисциплине одржавају се у Руској Федерацији, а трећа у Републици Белорусији.

У дисциплини "Тенковски биатлон" на полигону "Алабино" учествују четири најбоље екипе српских тенкиста - три такмичарске и једна резервна, односно 21 припадник Војске Србије. 

Припадници Војске Србије учествују у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара од 2014. године, а најбољи резултат до сада постигли су 2015. када су освојили треће место.

У дисциплини "Снајперска граница" наши припадници учествују други пут. И ове године, такмичаре Војске Србије у Белорусији очекује надметање у индивидуалном гађању и у оквиру снајперских парова, а у екипи је деветоро припадника Војске Србије.

Премијерно, Војска Србије на Међународним војним играма окушаће се у дисциплини "Војни рели", која се одржава на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тива. Екипа Војске Србије броји 10 чланова. Пред војним возачима биће четири трке - индивидуална, трка по карти, трка са провером ватрене оспособљености и екипна трка. 

Трке се изводе у различитим теренским условима, на релацијама од 150 до 250 километара.

Током Међународних војних игара, у "Кући пријатељства" на полигону Алабино, одржава се Фестивал националне културе који је такође такмичарског карактера. Земље учеснице имају своје штандове на којима ће представити географске, историјске, културне, војне и остале знаменитости својих земаља. 

Од 9. до 17. августа делегације земаља учесница надметаће се у четири дисциплине - свирању музичког инструмента, приказу националних ношњи, извођењу песама и кореографије. 

Војску Србије представљаће и четворо припадника Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" и то у соло певању, свирању трубе, хармонике и виолине. Победници Фестивала националне културе учествоваће у званичном програму затварања великог војног такмичења.

Међународне војне игре замишљене су као један од облика повећања борбене обуке војске, напомиње се у саопштењу. 

Ускоро прва војна вежба Кине и Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА