Најновије

УДАР НА СРБИЈУ ИЗ СКОПЉА: Нема правде за српске жртве! Злочинац ОВК остаје на сигурном!

Потпредседник северномакедонске Владе задужен за европске интеграције Бујар Османи изјавио је да "не постоји теоретска шаса" да Томор Морина, бивши припадник ОВК који је ухапшен у Северној Македонији по потерници Интерпола, буде изручен Србији.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Османи је рекао да очекује да ће Министарство правде у понедељак донети одлуку да не испоручи Морину Србији.

Османи, који је функционер албанске партије ДУИ, рекао је да ће поштовати одлуку суда који му није дозволио да посети Морину у екстрадиционом притвору у Скопљу, али да је нашао начин да му да до знања да чини све да не буде изручен Србији.

- Пронашао сам начин да пошаљем поруку господину Морини да смо активирали све домаће механизме да разјаснимо ситуацију и донесемо позитивну одлуку што пре и да гарантујем да не постоји теоретска шанса да он буде изручен Србији - рекао је Османи.

Османи је рекао и да је Морини поручио да је "ангажован како би био ослобођен из притвора док се не заврши поступак у Министарству правде Северне Македоније и док не буде донета одлука да неће бити испоручен".  

У Министарство правде Северне Македоније стигао је захтев Србије за изручење Морине, рекла је пре неколико дана македонска министарка правде Рената Дескоска.

Она је за прецизирала да се материјал преводи и да ће у понедељак бити прослеђен Основном кривичном суду у Скопљу.

Када ће Србија добити одговор зависи од тога да ли је послата документација комплетна и да ли ће суд тражити додатну документацију и допунске информације, на основу којих ће, према процедури, донети решење, рекла је тада македонска министарка.

Морина је прошле седмице ухапшен на граничном прелазу Блаце - Ђенерал Јанковић, по Интерполовој потерници Србије која га тражи због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништа на Косову и Метохији.

24 године од операције "Олуја"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА