Најновије

УЗВРАЋАЈУ ИСТОМ МЕРОМ: Иран направио још корак у смањењу поштовања нуклеарног споразума!

Иран ће предузети још један корак ка смањењу поштовања ограничења предвиђених нуклеарним споразумом с великим силама из 2015. године, изјавио је ирански министар спољних послова Мохамед Џавад Зариф, преноси агенција иранског парламента ICANA.

Мохамед Џавад Зариф (Фото: Јутјуб)

Техеран је и раније упозоравао да ће смањивати своје обавезе и да ће се чак и повући из споразума, ако остале земље потписнице не пронађу начина да заштите економију те земље од америчких санкција пошто су се из тог споразума САД повукле, подсећа Ројтерс.

- Рекли смо да ћемо, ако други у потпуности не поштују спразум и ми смањити поштовање споразума. Наше акције ће бити у границама споразума - рекао је Зариф.

Иран је прошлог месеца запретио да ће поново покренути центрифуге и започети обогаћивање уранијума до 20 одсто чистоће, чиме би биле нарушене одредбе нуклеарног споразума. 

Страх од рата на Блиском истоку с глобалним последицама порастао је од када се амерички педседник Доналд Трамп прошле године повуко из нуклеарног споразума и пооштрио санкције Ирану, наводи Ројтерс.

Захарова дала изјаву од даљој политици Москве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА