Најновије

ХАОС У БИХ: Република Српска тужи Федерацију! Додик брани свој ентитет

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик подржао је тужбу коју је Влада Републике Српске данас упутила Суду БиХ против Федерације БиХ (ФБиХ) због дуга од расподеле прихода од индиректних пореза у вредности од 34.571.047 КМ, оценивши да је неприхватљива пракса да се наставља са дуговањем Српској.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву подсетио да је 2010/2011. године Република Српска тужила ФБиХ и на Суду БиХ добила решење којим је Управа за индиректно опорезивање БиХ дужна да Српској исплати износ од око 30 милиона КМ, преноси РТРС.

Према његовим речима, та пресуда до данас није извршена и дуг према Републици Српској није измирен, а у међувремену су се "створиле нове дубиозе".

Како је рекао, то је озбиљан новац за Републику Српску, који када се сабере износи око 50 милиона КМ за буџет Српске и да је суд једина формално правна преостала инстанца, "иако је јасно како то изгледа у БиХ".

"Вероватно ћемо у будућем времену тражити јасније принципе на том плану, али исто тако смо били спремни, као што смо наглашавали, ако не дође до формирања власти, јер ми желимо легалистички да поступимо и отворимо све проблеме, па и овај око индиректних пореза, на примену Устава БиХ који потпуно фискалну власт и суверенитет ставља на ниво ентитета, а не БиХ", рекао је Додик.



Прочитајте ОВДЕ зашто народ у Србији грми на власт и Марка Ђурића.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА