Најновије

УЗМИТЕ ИМ СВЕ! Сиријска војска има право на ратни плен: Поред остале војне опреме џихадистима запленили и ову звер на гусеницама! (ВИДЕО)

Војни инжењери који раде у и око насеља Ал-Џабин и Тал Мелх у провинцији Хама, на северозападу Сирије, открили су тешку војну опрему, укључујући модификовани тенк Т-55, бели џип врсте какав користи ИД током својих кампања широм Сирије и Ирака и тешког наоружања, укључујући пушке, минобацаче, тешке митраљезе и кутије муниције разних калибра.

Тенк Т-55 (Фото: јутјуб)

Ово откриће долази после операција у јуну на чишћењу остатака терористичких снага које су се криле у Хами, а сиријска војска је, како се извештава, распоредила своје елитне формације “Тигрове” у то подручје како би вратила контролу над ал-Џабином, Тал Мелхом и другим насељима.

Сиријске снаге и локалне власти редовно откривају спремнике терористичких оружја, укључујући све, од противтенковских бацача ТОВ-а до напредних МАНПАД-ова. У јуну су сиријске снаге откриле масовно извлачење четворотонског експлозива Ц-4 у провинцији Дара, на југу Сирије. Остало оружје и опрема америчке, НАТО и израелске израде редовно се налазе у областима ослобођеним од терористичке контроле последњих година.

Грађански сукоб у Сирији који је подржан у иностранству почео је 2011. године и оставио је чак 570.000 људи, а већи део земље у рушевинама, а милиони Сиријаца су такође избегли из земље у суседну Турску, Либан и Европу. ИД је 2014. године прогласио „калифат“ широм Сирије и Ирака.

Борећи се заједно са својим руским савезницима и уз подршку Хезболаха и Ирана, сиријска војска успела је да ослободи земљу од “Исламске Државе” до краја 2017., а остале терористичке снаге сада су затворене у зони деескалације Идлиба на северу Сирије.

Осим већег дела курдске милиције на североистоку Сирије, већи део земље вратио се под контролу Дамаска, а влада се сада фокусирала на обнову. Прошле године, председник Башар ел Асад проценио је да би обнова могла да кошта чак 400 милијарди долара и потребно је 10-15 година да се заврши.

Модернизовани ловци Су-30СМ најзад у саставу руског ваздухопловног пука, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА