Најновије

ПЕКИНГ УПОЗОРАВА ДЕМОНСТРАНТЕ: Не играјте се са ватром и не потцењујте нас!

Кинески званичник задужен за Хонг Конг рекао је да је само питање времена када ће бити кажњени организатори вишенедељних, понекад насилних, протеста у том кинеском региону са специјалним статусом.

Кина (Фото: Јутјуб)

АП преноси да коментари портпарола кинеског кабинета указују да ће Пекинг заузети чвршћи став према протестима и да нема намеру да почне дијалог о захтевима демонстраната за политичким реформама.

Он је позвао грађане да одбију позиве демонстраната и њихов промотивни материјал, као и да се супротставе прекидима у саобраћају.

BBC преноси упозорење Пекинга демонстрантима да се не "играју ватром" и да не "потцењују снагу одговора владе".

Истоверемно, група активиста са маскама и шеширима одржала је данас конференцију за новинаре, прву од почетка двомесечних протеста, са које су позвали лидерку Хонг Конга Кери Лам да народу врати моћ и да се "позабави" њиховим захтевима.

Они су поручили да немају везе ни са једном политичком партијом или организацијом и истакли да је њихов циљ да створе платформу за грађане Хонгконга преко које ће моћи да искажу своје незадовољство владом и полицијом.

Активисти су се обратили само дан након што је полиција бацила сузавац на демонстранте широм Хонг Конга.

Демонстрације су почеле због закона о екстрадицији који предвиђа да се грађанину Хонг Конга може судити у централној Кини, али су касније прерасли у шири протест против градске управе и централне владе у Кини.

Прочитајте ОВДЕ поверљиви извештај УН.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА