Најновије

ФБИ КОНАЧНО ПРИЗНАО ДА ЈЕ ХИТЛЕР УМРО У ПАРАГВАЈУ 1973: Американци му организовали бег само да не би пао у руке Русима! (ВИДЕО)

Према историјским књигама, Адолф Хитлер је 1945. године извршио самоубиство заједно са љубавницом Евом Браун. Међутим, постоје информације које указују на другу теорију, према којој Хитлер није умро, већ је побегао и живео у Јужној Америци.

Хитлер (Фото: Јутјуб)

Званични подаци говоре да је брутални диктатор, посрамљен поразом у априлу 1945. године, пуцао себи у главу док је његова жена попила таблету цијанида у бункеру у Берлину. Њихова тела су брзо спаљена и закопана. Али шта ако је то било само да би се скренула пажња док је фирер за то време избављен како не би пао у руке Совјета? Звучи невероватно, али историчар Абел Басти је објаснио ову теорију уз детаљне претпоставке у својој новој књизи која је објављена у Аргентини под називом „Хитлер у изгнанству“.

"Постојао је споразум са Америком да Хитлер побегне како не би доспео у руке Руса", навео је Басти. " То је логично научницима, војсци и шпијунима који су касније учествовали у борби против руског режима", додао је он.

Басти верује да је Хитлер побегао кроз тунел који је испод површине водио до аеродрома Темпелхоф, где га је чекао хеликоптер који га је превезао у Шпанију. Прво је дошао до Канарских острва, па је наставио до Аргентине где је живео десет година, да би се након тога сместио у Парагвају где је био под заштитом диктатора Алфреда Стреснера.

"Богате породице које су му помагале током година биле су задужене за организовање његове сахране", објаснио је Басти. "Хитлер је сахрањен у подземном бункеру, који је сада елегантни хотел у граду Асунсион.

Улаз у бункер је 1973. године запечаћен, а четрдесеторо људи је дошло да се опрости од Хитлера. Један од оних који су били на сахрани је и бразилски војник Фернандо Ногијера де Араухо који је испричао новинарима све о церемонији“. Басти није једини који верује у ову торију.

Један оперативац ЦИА са двадестједном годином искуства на терену и један од елитних официра америчке обавештајне службе, Боб Баер, описао је нешто слично томе у документарној серији прављеној за канал Хисторy Цханнел под називом „Лов на Хитлера“, која је емитована 2015. године.

Баер и његов тим тврдили су да су открили доказе да је Хитлер побегао уз помоћ 700 страна објављених докумената ФБИ. Међу тим документима пронађен је и извештај у ком се спомиње сусрет особе која се спомиње као Гујдано, а који је послат да се сретне са Хитлером и његовом пратњом (укупно њих педесет) чим стигну из подморница у Аргентину, две и по недеље након пада Берлина.

Гујдано је био један од четворице људи који су се срели са Хитлером и његовом пратњом када су подморницом дошли у Аргентину, две и по недеље након пада Берлина.

"Хитлер са две жене… доктором и другим људима којих је било око педесет пристигли су на обалу. Они су у сумрак стигли на ранч на коме ће се скривати. Гујдано је спреман да открје и имена тројице људи који су помагали Хитлеру и његовим људима да стигну до ранча. Гујдано је рекао да му је дато 15 000 долара зато што је помагао у овоме, а пошто је схватио да је само питање времена када ће Хитлер бити ухапшен, он је одлучан у намери да спере љагу са себе у тој ситуацији“, пише у документу ФБИ од 14. августа 1945. године.

Још један извештај (такође од 14. августа) говори о томе да су нацистичке подморнице пристале у Аргентину. Средиште ФБИ почело је да предаје извештаје о Адолфу Хитлеру јавности и истраживачима у складу са актом о слободи информација 26. априла 1976. године у скраћеној верзији. Први документ број 65-53615-35 који је веома редукован пуштен на сајту ФБИ, комплетно је обелодањен истраживачима 1991. године и доступан је већ десетак година у Националној архиви. Јавни извештаји: Не постоји доказ да је Хитлер умро у Берлину. Један од истраживача је приметио: "Амерички војници нису пронашли Хитлерово тело, нити постоји неки поуздани очевидац који тврди да је Хитлер умро".

Најбољи доказ налази се у Русији. Када је Русија окупирала Немачку, наводно Хитлерово тело је брзо пренешено у Русију и није помињано све до 2009. године када је археолог Николас Белатони добио дозволу да изврши ДНК анализу на једном парчету кости лобање коју су пронашли. Оно што је пронашао, покренуло је бурне реакције у круговима обавештајних служби и научника. Остаци које је анализирао не припадају ни Хитлеру нити Еви Браун.

"Кост је била танка, а мушке кости су углавном чвршће. Шавови који повезују плоче лобање подударају се са особом која је стара преко 40 година.

Белатонијев закључак физичким прегледом остатака потврђен је молекуларним и генетским анализама. Лобања коју су Совјети приказали као доказ Хитлеровог самоубиства пиштољем у ствари припада неидентификованој жени.

Прочитајте ОВДЕ како су Немци на дрогама прегазили Пољску.

Извор: express. co. uk/ Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА