Најновије

ЛАЗАНСКИ БРАНИ ДОДИКА: Ништа се није променило! Република Српска се и даље противи уласку БиХ у НАТО!

Војни аналитичар Мирослав Лазански изјавио је да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик добро рекао да се у вези са Принципима за формирање власти на нивоу БиХ треба руководити оним што пише, односно да нигде не пише да се прихвата МАП.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

“Додик је добро одговорио да се треба руководити оним што пише. У овом споразуму нигде не пише да се прихвата МАП, него се само каже да ће БиХ продубити сарадњу са НАТО у смислу квалитетније сарадње", рекао је Лазански. 

Он је подсетио да БиХ већ има ту сарадњу кроз постојеће споразуме Партнерство за мир за сарадњу са НАТО-ом. 

“Нигде у писаном споразуму, који је доступан, не видим да ће бити прихваћен тај Акциони план МАП за ову годину, то нигде не стоји у овом споразуму који су постигле три стране", рекао је Лазански. 

Коментаришући хајку на Додика да је променио став по питању неутралности, Лазански је рекао да је све то беспотребна политизација коју одређене политичке структуре, односно странке у Републици Српској користе да би напале Додика. 

"Република Српска јасно стоји на становишту војне неутралности, а то је резолуција која је донета у парламенту Српске, у којој је јасно речено да Република Српска није за улазак БиХ у НАТО", рекао је Лазански. 

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић су у понедељак, 5. августа, у Сарајеву потписали документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савет министара, kao и измене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.



Прочитајте ОВДЕ како је Миодраг Линта оплео по хрватском премијеру.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА