Најновије

ДАНАС СЕДНИЦА ГЛАВНОГ ОДБОРА СНС: Вучић - Опозиција би на власт без избора, али о томе могу само да сањају!

Главни одбор Српске напредне странке (СНС) разматраће на седници у Београду изборну платформу.

СНС (Фото: Јутјуб)

Како је најављено, медијима ће бити омогућено праћење почетка седнице у 11 часова у Културно-спортском центру "Пинки" у Земуну, након чега ће бити затворена за јавност.

Владајућа странка на тај начин почиње с припремама за редовне парламентарне изборе наредне године, док део опозиције прети бојкотом у случају да не буду испуњени захтеви који би, по њиховим речима, обезбедили фер и слободне изборе.

Испуњење тих услова тражили су и од европског двојца, бивших посланика ЕП Едуарда Кукана и Кнута Флекенштајна, који су у Београду одржали низ састанака са представницима свих политичких актера, са циљем унапређења парламентарне праксе и, како су неки коментатори доживели, посредовања између власти и опозиције.

Лидер СНС-а и председник Србије Александар Вучић, види то као покушај "интернационализације такозваних проблема демократије у Србији".

Вучић је подсетио на то да су важећа изборна правила, и Закон о избору народних посланика и Закон о финансирању политичких странака, донета у складу са политичким жељама претходног режима, који данас покушава да делегитимизује изборни процес чија је правила сам утврдио.

Бивши режим, каже Вучић, упркос томе чини све да интернационализује та питања, "из простог разлога што не могу да се ослоне на народну подршку и грађане своје земље који у њих немају поверење".

Вучић је рекао и да је странка коју води увек била спремна за дијалог, али никада за диктате, било њихове било међународних представника.

- Маштају о формирању прелазних влада, читај доласку на власт без избора, без одлуке скупштинске већине, некако октроисани од стране међународних фактора. Србија је суверена земља и такве глупости могу само да сањају, а на власт ће доћи тек кад добију већинско поверење народа, рекао је Вучић.

Он је такође раније проценио да ће ово бити тешки избори, не због снаге поменутих политичких противника, већ других актера и фактора, које није прецизирао, те да ће се СНС озбиљно припремати.

Први, формалан корак је и формулисање изборне платформе, што се данас очекује.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Вучић одлучио да саопшти.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА