Најновије

"КАКВА ТРАГЕДИЈА ЗАГРЕБА": Хрвати бурно реаговали кад су видели колико српских музичара долази на њихов популарни фестивал

Након што је због притиска "домобрана" прошле године отказан концерт Бајаге и инструктора на Данима пива у Карловцу, име нашег популарног рок-бенда се уз имена попут Мирослава Илића, Жељка Самарџића и Секе Алексић, поново нашло на мети појединаца из Хрватске, овај пут због наступа на Рујанфесту.

Загреб (Фото: pixabay. com)

Јала брат и Буба Корели, Мирослав Илић, Сека Алексић и Жељко Самарџић само су неки од извођача који ће наступити на овогодишњем Рујанфесту, али се око њих дигло највише прашине. Рујанфест ће се одржати на загребачком Бундеку од 13. до 22. септембра, а цена улазнице је 35 куна, преноси Индекс.хр.

Након што је објављен поприлично богат лајнап који осим споменутих чине и Петар Грашо, Едо Маајка, Детоур, Љетно кино, Банг Банг, Маја Шупут, као и Клапа Шуфит, на Фејсбук страници Рујанфеста, осим оних који се међусобно тагују и планирају на чији концерт морају обавезно да оду, појавило се пуно оних који негодују.

- Каква трагедија града Загреба - написала је једна незадовољна Загрепчанка.

- Ово је одавно постала спрдња... Које то цајкуше (народне певачице) доводите - написала је друга, док су неки имали и мало драстичније коментаре и захтеве.

- Ајте ви лепо на неку ливаду ван Загреба, па ко воли нек изволи- написала је трећа корисница, која је према речима новинара Индекса, заборавила да је градоначелник Загреба, Бандић, кад је раскрстио с Рујанфестом и покренуо Бундекфест, обећавао да неће више бити народне музике, па му је Бундекфест, на крају и пропао.

- Србија фест, не рујан фест катастрофа, што нисте ишли у Београд то да организујете - гласио је коментар једног младића на који се надовезао други са предлогом да читаву манифестацију треба бојкотовати.

- Не може бити Рујанфест у Загребу. Извођачи немају везе са Загребом. Септембарфест- гласио је коментар човека, за кога су новинари написали да су морали да му исправе реч септембар пошто је није правилно написао.

- Не знам зашто се неки чуде ко ћурка го*ну! Цајке се свакодневно и сваконоћно слушају по Хрватској па нисам видела неко чуђење. Иако су ови извођачи далеко од тога -гласио је можда најреалнији, па и најнормалнији коментар испод објаве о наступу извођача.

Прочитајте ОВДЕ  шта је још рекла Колинда Грабар Китаревић осим да “им Срби неће држати лекције о национализму”.

Извор: index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА