Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЏИХАДИСТИ СУ МУ ОДРУБИЛИ ГЛАВУ ПРЕ 5 ГОДИНА, А ЊЕГОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Дејвид Хејнс је хтео сам ово!

Пет година након бруталног погубљења Дејвида Хејнса, у јавност је доспело посљедње писмо које је написао родитељима, а у којем у име џихадиста који су га заробили и мучили тражи од родитеља 110 милиона евра за његово пуштање.

Дејвид Хејнс и џихадиста ИД (Фото: Јутјуб)

Бивши инжењер РАФ-а убијен је у Сирији у септембру 2014. након што је отет и 18 месеци мучен у заробљеништву. У писму које је објавио Сандеј Тајмс, пише како му је последња жеља била да види и загрли своје двоје деце.

"Никад више их нећу оставити", написао је Дејвид. Хејнс се такође извинио својим родитељима због свега кроз што они пролазе због њега, па је рекао да зна да ће дати од све од себе, али и да се нада да неће бити немогуће скупити тај износ.

"Неке су заробљенике ослободили, а једног су убили. Они ураде шта кажу да ће урадити. С обзиром да су ту и Американац и Британац, можда би било чудо, али овај износ могао би да буде сакупљен. Ако се не скупи, бојим се најгорег", написао је својим родитељима.

Открио је да се месецима бори са разним болестима, а једна од њих је и чир на желуцу.

"Моје стање се и даље погоршава, али добио сам добру терапију која би, чини ми се, требала да реши проблем", написао је. У писму се не наводи датум, али с обзиром да спомиње и француске заробљенике нагађа се да је написано у априлу 2014. када су Французи ослобођени.

Ко је био Дејвид Хејнс?

Дејвид Которн Хејнс био је британски хуманитарни радник којег су у Сирији убили џихадисти.

Отет је 2013, а снимак његовог убиства објављен је 13. септембра 2014. на Јутјубу. Хејнс је, након Џејмса Фолија и Стивена Џоела Сотлофа, трећа жртва екстремиста у периоду од неколико месеци. Радио је за разне хуманитарне организације, као нпр. Нонвајолент пикфорк, Арбајтер самаритер банд и Хендикеп интернашонал.

Године 2000. дошао је у Хрватску као шеф као шеф петрињске и книнске канцеларија немачке хуманитарне организације Арбајтер самаритер банд. Оженио се Драганом Продановић из Сиска са којом је имао једно дете. Почетком 2013. отишао је у Сирију.

Отет је у Сиријској провинцији Идлиб. На снимку погубљења америчког новинара Стивена Џоела Сотлофа, џихадисти су запретили да ће погубити и Дејвида Хајнса уколико се не прекину ваздушни напади на Сирију и Ирак.

Израел узвраћа ударац својом авијацијом! У току је жесток напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Јутарњи Лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА