Најновије

ВУЧИЋ: Не надајмо се нечему, јер је Палмер српски зет! Очекује нас тежак период!

Србија је растрзана, јер велике силе имају различите интересе у нашој земљи, а пошто се не поклапају, и људи у земљи који имају своје интересе, вуку сваки на своју страну, рекао је председник Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он такође указује да нас и по питању Косова и Метохије очекује тежак период и притисци, а наивно је, истиче, надати се нечему због чињенице да је нови изасланик САД за Балкан Метју Палмер - српски зет.

Вучић је на питање ко и зашто ради на урушавању система Србије, рекао да сви имамо своје земље и државе, и да државе не морају да раде у смислу да другој буде боље.

- Сви смо ми конкурентни. Имате и људе који имају свој интерес. Велике силе имају различите интересе у Србији, а пошто се не поклапају, имате једне који вуку на једну, а друге на другу страну. Ми због тога остајемо растрзани, казао је он.

Вучић је изразио уверење да ће бити још много притисака око Косова.

Када је реч о Метјуу Палмеру, рекао је да су таблоидне тврдње да ће нам бити лакше зато што је српски зет.

- Не могу да коментаришем таблоидне наслове и будале које такве ствари говоре. Биће нам много тешко, закључио је он.

Упитан за могућност формирања техничке владе, рекао је да ће одговор на то питање дати на данашњој седници Главног одбора СНС.

Подсетио је да је изашао у сусрет свим захтевима опозиције, а да се на крају видело да им ниједан није био важан, након што је био испуњен.

- Најпре су тврдили да су мртви гласали, да су бирачки спискови лоши. Када сам рекао уредите их они су казали да су се шалили и да им није то најважније питање. Тада су навели финансирање странака као проблем и рекао сам им реците шта хоћете, све ћемо изгласати уместо вас. Онда су схватили да им је због бизниса потребан РТС и РЕМ. Рекао сам смените их све у РТС, јер сте их сами поставили. Хоћете да смените жену Борка Стефановића?, казао је Вучић.

Додао је да су потом рекли да им ни то више није важно и дошли на идеју да он, Вучић, не сме да учествује у изборима, иако су грлато бранили да Тадић мора учествовати на изборима и с тим у вези цитирали Устав.

Вучић је рекао да је разговарао и са ЦРТА и да је свих пет њихових захтева испуњено, да нема закона по хитном поступку, да се и најглупљи амандмани налазе пред скупштином, и много другог.

Све то, како каже, говори у прилог томе да су захтеви измишљени и да су их смислили рачунајући на то да неће бити испуњени.

Указао је да људи који су уништили земљу, опљачкали је, раднике оставили без посла, ниједан пут нису градили ни за време изборне кампање, желе на власт.

Вучић је рекао да се ћути на чињеницу да неко украде 619 милиона евра, и да сви чекају да неко каже да то није тачно, али нема таквих речи.

На констатацију да је тражио снимке са наплатне рампе из Дољеваца у вези удеса у који је био умешан Зоран Бабић, Вучић је казао да ће дати све од себе да буду објављени.

- Тражићу и у писаној форми, најавио је он.

Поводом јучерашњег инцидента на Тргу републике рекао је да су Немању Јоксимовића, једног од најваспитанијих младића, напали психопатски, као и да је поносан и срећан како Београд данас изгледа.

Према његовим речима, Београд је данас десет пута лепши, добио је коначно централни трг.

Указао је да је Трг отворен пре рока и да још преостаје да се улепша.

Навео је да је јуче било и проблема са светлом, јер је Сименс побркао "пре и после подне".

- Требаће још 15 до 20 дана да се радови на самом тргу заврше, казао је он.

На тврдње да сиромаштво расте, Вучић је одговорио да се сиромаштво сваке године смањује за 1,5 одсто, да је просечна плата пре три године износила 319 евра, а за два месеца биће 510 евра.

Осврнуо се и на листу Базел института, чији су подаци стању корупције у земљама, рекавши да је то листа која каже да је "Боки 13 најмање корумпиран", јер, иначе, Македонија стоји добро на тој листи.

Нагласио је да је одлазак младих велики проблем, али то је проблем који траје од 60-тих година када су кренули гастарбајтери.

- Данас је најизраженији у процесу глобализације, али је мањи него што је случај у чланицама ЕУ - Бугарској и Румунији. Имамо најмању незапосленост јер смо подигли највише фабрика, казао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Вучић најавио да ће рећи у вечерашњем ванредном укључењу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА