Најновије

"Они су одбили нашу ноту, ми одбијамо њихову!": Наше министарсрво о случају забране уласка делегацији Војске Србије у Хрватску!

Министарство спољних послова Србије саопштило је данас да је амбасадорка Србије у Загребу одбила да прими протестну ноту Министарства спољних и европских послова Хрватске пошто је оно одбило да прими ноту Србије, иако је српска амбасадорка већ имала заказан састанак на коме је то требало да учини.

Војска Србије (Фото: Медија Центар Одбрана)

"Министарство спољних послова Републике Србије сматра да поступак Министарства унутрашњих послова Хрватске да забрани улазак и боравак делегацији Министарства одбране и Војске Србије, а коме је претходио претрес ствари чланова делегације, и који је образложен недостатком одговарајуће документације којом би се оправдала сврха и услови боравка, најблаже речено, није основан. Делегација Министарства одбране и Војске Србије била је најављена надлежним органима Хрватске", наводи се у ноти српског МСП-а.

Како се истиче у саопштењу Министарства спољних послова Србије, оваква одлука је у супротности са основним начелима модерне Европе, која предвиђа слободу кретања људи, право на очување верске и националне баштине, као и одавања поштовања невино страдалим припадницима једног народа.

"Министарство спољних послова Србије још једном указује да 'непримерених поступака' нити реакција од стране "српског политичког вођства" није било. Подсећамо да председник Србије Александар Вучић није желео да коментарише коментаре хрватског врха који су уследили након поступка хрватских органа. Република Србија остаје посвећена унапређењу стабилности региона и добросуседским односима и сматра да се они могу постићи суштинским разговорима, а не путем медија", каже се у саопштењу.

Ђилас мисли да му Сергеј краде гласаче! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА