Најновије

СТЕФАНОВИЋ ОСУО ПАЉБУ ПО ХРВАТИМА: "На њиховој територији су били концентрациони логори за децу! Морају да се суоче с тим!"

Очигледно се ради о једној политичкој демонстрацији хрватских власти, што је скандалозно, поготово што то раде на теми антифашизма, оценио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забрану делегацији Војске Србије да у Хрватској присуствују обележавају дана Јасеновачких новомученика.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

"То је ствар на којој Хрватска мора на унутрашњем плану да поради. Напросто, не може се величати нацистички режим Хрватске у Другом светском рату. Морају да се суоче с тим, да су на њиховој територији били концентрациони логори за децу. То су монстрозне ствари. Што пре се суоче с тим, пре ће прихватити то да се и обележава страдање Срба у Другом светскон рату на њиховој територији", рекао је Стефановић новинарима у Сремској Митровици.

Он је поновио да је долазак делегације Србије у Хрватску "уредно био најављен као и прошле године на исти тај догађај, и када није било никаквих проблема".

"Ове године је пријављено локалној полицији да ће опет доћи и никакав проблем није био. Гранична полиција Србије обавестила је граничну полицију Хрватске о томе да ће припадници Војске Србије прећи границу и замолила за асистенцију за неометан прелазак државне границе", прецизирао је Стефановић.

"Уручивање протестне ноте за то би било скандалозно да је наша амбасадорка примила. Зашто би примила такву врсту протеста? Зато што смо све урадили како треба? Не видим други, осим политичког разлога за овакво показивање силе Хрватске", оценио је Стефановић.

Ево кога је Урсула фон дер Лајен именовала за прикључење Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА