Најновије

ТАЧИ ОТИШАО У ЈАПАН И ОДМАХ КРЕНУО ДА ХАЛУЦИНИРА: "Косово може да постане центар јапанских предузећа и инвестиција!"

Косовски председник Хашим Тачи разговарао је током првог дана посете Јапану, у Осаки и Кјоту, с представницима јапанских привредних комора и члановима јапанског парламента и најавио да ће Косово ускоро именовати почасног конзула у Осаки, пише "Телеграфи".

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи је с представницима привредних комора и члановима јапанског парламента разговарао о плановима везаним за економску сарадњу и трговинску размену. Косово је, каже, заинтересовано да извози своје производе у Јапан.

- Ускоро ћемо именовати почасног конзула у Осаки, што ће бити мост између наших држава, народа и предузећа - најавио је Тачи.

Он је, како се наводи, оценио да је пословање на Косову најконкурентније у региону и навео да се оно налази на 40. месту ранг листе Светске банке по пословању.

- Косово лако може постати центар јапанских предузећа и инвестиција усмерених на европско тржиште, јер имамо несметан приступ највећем светском и ЕУ тржишту - рекао је Тачи, преноси "Телеграфи".

С друге стране, домаћини састанка, јапански посланици Ласухиде Накаијама, Наоми Токашики и председник Привредне коморе Осака Цутому Мијаги, изразили су задовољство нивоом економске сарадње Јапана и Косова.

На састанку је, наводи се, потврђено учешће Косова на највећем сајму привреде на свету "Osaka Expo 2025".

Са Тачијем пада и Рама и цела његова коруптивна камарила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА