Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ПРЕД ПРЕГОВОРЕ: Северна Кореја испалила два пројектила! Ким пркоси у свом стилу!

Северна Кореја испалила је јутрос два пројектила у море само неколико часова након што је Пјонгјанг понудио да настави разговоре са САД, саопштила је јужнокорејска војска.

Севернокорејска ракета (Фото: Јутјуб)

Аналитичари истичу да су испаљење пројектила и понуда за преговоре изнесени с циљем да се изврши притисак на САД ради одређених уступака при обнови преговора између Пјонгјанга и Вашингтона.

У саопштењу јужнокорејског Генералштаба и Министарства одбране наводи се да су пројектили испаљени из провинције Јужни Пјонган и да су летјели 330 километара у правцу источне обале Сјеверне Кореје.

У саопштењу није прецизирано да ли су испаљење балистичке или обичне ракете.

Ово је осмо по реду ракетно испаљење које је Северна Кореја извршила од јула. Претходних седам испаљених ракета били су пројектили кратког домета.

Агенција Асошијејтед прес изражава уверење да Северна Кореја жели да САД дају безбедносне гаранције и ублаже санкције, а заузврат ће покренути ограничене кораке ка денуклеаризацији.

Замјеник севернокорејског министра спољних послова Чое Сон Хуи изјавила је синоћ да ће Северна Кореја крајем септембра поново започети преговоре са САД у вези са нуклеарним програмом Пјонгјанга. Она је рекла да Пјонгјанг има вољу за одржавање "свеобухватних разговора" са САД крајем септембра, у време и на месту око којег ће се сагласити обе стране.

Чое је истакла да би Вашингтон требало да покаже нови приступ или би разговори поново могли да пропадну. 

Пјонгјанг ускоро започиње преговоре са Вашингтоном! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА