Најновије

ЏИХАДИСТИ СТИЖУ У БОСНУ! Подаци који ће запалити регион: Са ратишта долази преко 500 њих!

Посебно забрињава чињеница да Сарајево још није утврдило шта ће предузети са толиким бројем екстремиста, јер уопште није рачунало да ће им бити депортовани људи који су у Сирију и Ирак отишли из европских држава, али имају држављанство БиХ.

Џихадисти (Фото: јутјуб)

БиХ није рачунала на стотине људи који су из Аустрије, Белгије, Шведске, Швајцарске и других европских земаља отишли у Сирију, а имају држављанство БиХ. Они се третирају као држављани БиХ и због тога морају да ту буду изручени. У заробљеништву је на стотине жена и деце, а за супруге терориста, међу којима су и бројне удовице, утврђује се улога у сукобима. Оперативно тело Савета министара у техничком мандату, које никад није утврдило ни које су му надлежности, засад нема јасан план.

Коментаришући ове наводе, безбедносни стручњак Џевад Галијашевић каже да је реч о великој претњи.

- Повратак ИД терориста је претња региону и целој Европи. У БиХ је ушло већ на десетине ИД бораца у склопу мигрантског таласа. Они чекају да се интегришу у радикални систем и наставе свој џихад. Ово је одговорност безбедносних служби, које су дозволиле да се ова идеологија развије и да људи иду на ратишта, а јавност лажу о њиховом броју - упозорава Галијашевић.

Да ли је хрватска председница најзад осудила напад на Пуповца и говор мржње против Срба, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА