Најновије

ПОТРЕСНО! ВАПАЈ ГРУОВОГ БРАТА: Дачо, врати се, да те више не пустим никад! (ВИДЕО)

Породица Далибора Андонова Груа завијена је у црно након што је репер у уторак у Земуну трагично страдао током вожње кајта на Дунаву. Неутешни чланови породице, који се ни дан након трагедије не мире са болном истином, присећају се последњих разговора док примају саучешћа. Међу њима је и Груов старији брат Игор, који га је последњи из породице видео живог и безуспешно га кобног дана убеђивао да не излази кајтом на реку!

Комеморација (Фото: Јутјуб)

- Брате, зашто си нас оставио, зашто ме ниси послушао. Дачо, врати се да те више не пустим никад - неутешно је говорио Игор пријатељима док су они покушавали да га утеше.

Саговорник, близак породици Андонов, објашњава да су се Игор и Гру видели три сата пре несреће у једном кафићу. Игор га је тамо убеђивао да одустане од кајтинга, али га млађи брат није послушао. Да је Гру погинуо, Игор је сазнао од пријатеља који га је кобног дана позвао када је у медијима видео трагичну вест!

Мук је завладао и у згради у којој је репер живео са супругом манекенком Даницом и њиховим синовима Вуком и Рељом. Даница је јуче у неколико наврата изашла из зграде, али није желела да даје никакве изјаве. Била је смирена, али су јој се на лицу могле видети сузе. У њихов стан јуче су дошли и Груови родитељи, који живе у близини.

Мислили да је лаж

- Оца сам му јутрос видео и изјавио саучешће. Мени није добро што се знамо као комшије, не могу ни да замислим како је тек њему. Јуче ми је један пријатељ који зна да сам добар с њима јавио за несрећу. Сузе су ми пошле на очи. Отишао сам до гараже Груовог оца, пошто он стално тамо нешто радуцка. Стоји један комшија, питам га где је Гиле. Груовог оца тако зовемо. Он ми каже да је имао један телефонски позив и да је отишао у стан. Онда одједном кукњава на спрату и скапирам да је умро. После сам звао Гилета телефоном. Он и даље није био свестан тога и сматрао је да је то нека "интернет патка". Јутрос, кад сам га видео, изјавио сам му саучешће, човек је почео да плаче - испричао нам је један од Груових комшија.

Прелиминарни резултати обдукције показали су да је репер Далибор Андонов Гру настрадао од утапања, а да је пре тога задобио прелом кичме на два места!

Гру је, док је ветар носио његов падобран и ударао га о воду, задобио прелом кичме на два места, након чега је остао парализован. Након тога дошло је до утапања. Наиме, он је кренуо да спакује своју опрему јер је почело невреме и у тренутку је јак ветар повукао његов падобран у ваздух, а репер, који је био везан за њега, полетео је с њим. Ветар га је носио великом брзином и више пута га бацио на воду. Гру је задобио тешке повреде и док су пријатељи који су били у чамцу у близини стигли до њега, већ није давао знакове живота.

Исповест друга који је био на месту несреће: Ветар га је носио 70 на сат

Алекса Машић, пријатељ Далибора Андонова Груа који је био са њим у тренутку несреће, описао је тренутак када је са остатком друштва покушао да спасе живот реперу.

- Све је било дивно. Кренули смо од Лида, где смо ухватили мало ветра. Ишло је све лепо и возили смо од два до три сата. Затим је пао ветар и свему је било крај. Хтели смо да у|емо у чамац јер се све завршавало, свој кајт сам спустио, а потом ушао у чамац. Дошли смо до Груа, а он нам је рекао: "Узмите ми даску" јер је остала даље од њега, неких 10-15 метара. Кренули смо чамцем до даске и узели смо је. У том тренутку наишла је олуја и други правац ветра. Најјачи ветар који сам видео у току вожње за све ове године и управо тај налет га је однео брзином од 40 до 70 километара на сат - испричао је Машић.

Ветар је толико брзо носио Груа да чамцем нису могли да стигну ни њега ни кајт.

- Пуних 20 секунди нисмо могли да дођемо до њега колико га је ветар брзо носио. Ветар га је ударао о воду, од два до три пута. Између 300 и 500 метара је летео удаљ. Видели смо да се кајт откачио и да више није везан. Све је трајало 30 секунди. Убацили смо га у чамац, почели реанимацију, али Хитна је само констатовала смрт - каже Алекса.

Сахрана у четвртак

Далибор Андонов Гру биће сахрањен у четвртак, 12. септембра, у 14.30, на београдском гробљу Орловача.

Гру је био ретко добар лик. Увек за добар савет, лепу реч. Тужно је све ово. Анђели нека га благослове.

Гоца Тржан

Остала сам у неверици кад сам сазнала. Много ми је жао што је рано отишао.

Бане Антовић, продуцент

- Гру је био фантастичан пријатељ, сви су му увек били важнији од њега самог, за друге је увек имао времена, што га је и издвајало од свих осталих. Он је једноставно био једна велика душа. Срце му је увек било на првом месту и његова чувена песма "Срце" пуно говори о њему, то је можда и химна коју бисмо могли да изаберемо говорећи о њему. Толико тога је тек требало да нам да у својој зрелој фази. Баш сам ових дана желео да га позовем да сарађујемо у прављењу неке нове сцене за младе људе, али то је онај позив који закасните да обавите на време.

Новица Величковић, кошаркаш Партизана

- Од када знам за себе и за кошарку, он  је увек био ту. Кад год смо се сретали, увек смо имали пријатне теме и радо смо разговарали. Био је јако ведра особа која је обележила детињство свих нас кроз његове песме. Јако ме је погодило када сам чуо шта се десило и овом приликом бих изјавио искрено саучешће његовој породици.

Вуду Попај, музичар

- Гру је био изузетно колегијалан, нимало надобудан, није глумио лудило, нити звезду. Умео је да оде далеко од Београда да сними с неким клинцима песму, толико је био предусретљив и колегијалан. Био је изузетан професионалац од кога је много могло да се научи, а професионално је отворио врата репа у Србији и тиме је задужио многе који су се касније појавили. Био је као вечити дечак који се изнова радује животу.

Остоја Мијаиловић, председник КК Партизан

- Никада га, нажалост, нисам упознао, али сам обожавао то што је радио и јако ми је жао што се то десило. Изразио бих овом приликом искрено саучешће његовој породици.

Марко 187

Не могу да верујем, ма то је катастрофа! Пре пар дана смо се чули! Ништа није ни слутило на то. Како је могуће да баш погине на параглајдингу када он то вози цео живот, и то још у Земуну. Не могу да дођем себи од шока. Велика је ово трагедија. Никада нећу прихватити да га нема.

Кнез

Не знам шта на све ово може да се каже, осим да је велика трагедија. Јако ми је жао.

ТХЦ фамилија

Одрасли смо уз твоју музику. Ово је шок и неверица. Легенда Гру нас је напустио. Све нас је надахнуо својом музиком. Постали смо сви репери због њега.

Прочитајте ОВДЕ  све о последњим тренуцима живота славног репера.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА