Најновије

ОВАКО ЋЕ НАШИ ДА ГРУВАЈУ: Српски војници се обучавају на системима 96К6 "Панцир-С1"!

Појавио се видео материјал на коме се виде војници Војске Србије како се од стране својих домаћина упознавају са најквалитетнијим ПВО оруђима који се тренутно производе на свету. Српски ракеташи су највише времена провели у обуци на ракетним системима 96К6 „Панцир-С1“

Панцир С 1 (Фото: јутјуб)

Ових дана је у Астраханској области започела заједничка руско-српска војна вежба “Словенски штит – 2019” која има историјски карактер. Наиме, ово је по први пут да заједнички вежбају војници из састава противваздухопловне одбране (ПВО). На полигону Ашулук је данас започела активна фаза војне вежбе – борба против масивног ваздухопловног напада условног непријатеља. На вежби су примећени ракетни системи “Панцир-С1” али и моћни С-400 “Тријумф”.

Специјалисти српске војске када су у питању ракетни противваздухопловни системи, по први пут су уживо могли да виде дејство система великог домета С-400 „Тријумф“-преноси интернет портал Звезда.

У руском Министарству одбране су додали да ће се српски војници упознати и са осталом техником која се налази у оквиру Ваздушно-космичких снага (ВКС) руске армије. Ту ће бити и модернизовани систем С-125 „Печора-2М“, радари „Волга“ и „Гама“, као и комплески средстава аутоматизације. Такође српски војници ће се упознати и са ратним искуствима приликом примене најмодернијих ПВО и радарских система у Сирији.

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета. Он је намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада. Ефикасан је у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.

Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20км/ висини 15км, док топовима покрива даљину до 5000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

Са новом технологијом руски хеликоптери ће бити најбржи на свету! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА