Најновије

СУЂЕЊЕ ДЕЦЕНИЈЕ КОШТА ЋЕ НАС КО СВЕТОГ ПЕТРА КАЈГАНА! Завртеће вам се у глави кад чујете колику цифру форензичари за ДНК траже од државе!

Суђење деценије ће нас коштати ко Светог Петра кајгана! На почетку процеса за убиство певачице Јелене Марјановић (33) форензичари за ДНК анализе из државне касе траже око три милиона динара!

Суђење деценије (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје од извора блиског суду, један државни институт је у фази истраге узео отиске од око 50 људи да би их упоредио са траговима који су нађени на месту злочина. Међутим, судским списима приложен је само рачун за узимање отисака од њих петнаестак, али нема извештаја због чега су уопште били осумњичени и да ли имају било какве везе са убиством певачице.

- ДНК је узет од једног робијаша, који је тренутно у затвору, па чак и од два мртвака! Судским списима је чак приложена и фотографија једног покојника из мртвачнице, од којег је узет ДНК. Међутим, није објашњено да ли су људи означени као осумњичени били на насипу када је певачица нестала и да ли уопште имају додирних тачака са злочином.

Очигледно је да су у списе морали да убаце трагове на основу којих могу да наплате трошкове! Приложен је чак и рачун за роњење у Сави, у Блоку 45, када је извађен чекић и уредно је написано колико је коштало скидање отиска са њега! - наводи извор и додаје да ће се око тога ломити копља у судници.

- Вероватно су имали биолошке трагове са места злочина, па су утврђивали да ли поједине осумњичене могу да повежу са њима. Изгледа да је рађено и шта треба и шта не треба! Велико је питање како је поред гомиле осумњичених људи само Зоран изведен пред суд и које доказе имају против њега. Битно је шта је тужилац навео после спроведене истраге и на основу чега је Јеленин супруг оптужен - објашњава саговорник.

Одмах на почетку суђења које је заказано за 5. новембар биће саслушани сведоци који су неспорни, а после тога ће суд одлучивати ко ће сведочити. 

Договор је да Јана буде заштићена од траума

Како се сазнаје, тужилаштво и одбрана су на припремном рочишту постигли договор да се Зоранова и Јеленина ћерка Јана у предстојећем судском процесу више не саслушава. То је био предлог одбране да би се девојчица заштитила од излагања јавности и траума. Јана је имала свега пет година када је изгубила мајку, а данас има осам година и иде у школу. Јана је раније дала исказ као сведок, а породица Марјановић се труди да је заштити од јавности.

Код Прешева пронађено опасно оружје спремно за употребу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА