Најновије

РУСИ СПРЕЧИЛИ ИЗРАЕЛСКЕ БОМБАРДЕРЕ: Ево како дејствују С-400 и ловци! Путин себе сматра спасиоцем сиријског режима!

Руска војска наводно је спречила израелске ваздухопловне снаге да изведу три различита напада на Сирију од почетка септембра, известила је у петак "Independent Arabia" (Независна Арабија).

Израелски авион (Фото: јутјуб)

Позивајући се на руски извор, “Independent” је рекао да је руска војска претила да ће срушити израелске ратне авионе користећи властите борбене авионе или свој систем С-400.

Једном је такав напад руска војска наводно извела крајем месеца.

Извештај нарочито наводи да је руска војска спречила израелски напад на ракетну батерију у планинском подручју Касиоун у Дамаску.

Још један напад наводно се догодио у Ал-Кунеитри, када је израелски борбени авион кренуо северозападно према сиријској обали.

„Ови догађаји су нагнали Нетањахуа (израелског премијера) да хитно посети Русију како би покушао да убеди Путина (руског председника) да настави своју политику затварања очију због напада Израела у Сирији.

Међутим, руски председник рекао је свом израелском посетиоцу да његова земља неће дозволити да они нанесу штету Асадовим снагама или оружју које је снабдео режим, поготово јер Русија себе сматра спасиоцем сиријског режима “, тврди публикација.

Тврдње публикације поклопиле су се са претходним извештајем из неколико руских публикација о руским авионима Су-35 који пресрећу израелске ратне авионе у близини либанске границе.

Ни Руси ни Израел нису коментарисали ове тврдње.

Како су Курди кренули у нову офанзиву против Турака, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА