Најновије

РУСКИ ПВО СИСТЕМ ЗАКАЗАО У СИРИЈИ: Алармантно стање за Кремљ! Али Асад има резервни план: Сиријци набављају ново наоружање!

Цитирајући сиријске новинаре, руски ваздухопловни сајт “Avia.pro” је изјавила да Сирија тражи набавку иранског система противваздушне одбране Бавар-373 након што је руски систем С-300 наводно показао изузетно ниску ефикасност у току своје пробне фазе.

Бавар 373 (Фото: јутјуб)

“Информације о томе активно сервирају сиријски новинари који се позивају на одређени војни извор у земљи, а, према последњим подацима, Иран је спреман да обезбеди своје системе противваздушне одбране по посебној цени, али под условом да ти одбрамбени системи неће зависити од Русије ", наводи се у публикацији.

У публикацији се додаје да ирански систем противваздушне одбране дели сличне карактеристике као и руски С-300, који би требало да ограничи количину времена за обуку потребну за његово коришћење.

Треба истаћи да ни Иран ни Сирија нису потврдили ове тврдње.

Сирија је први пут набавила С-300 прошлог октобра, када је Руска Федерација обавила прву испоруку овог система противваздушне одбране.

Одлука Русије да снабдева Сирију С-300 уследила је само неколико дана након што су их сиријске ваздухопловне одбране случајно обориле ИЛ-80 крај обале Латакије.

Русија је за инцидент оптужила Израел, наводећи да су израелске ваздухопловне снаге Ф-16 користиле ИЛ-80 за покривање током размене са сиријским ваздушним одбранама.

Дроновима напали нафтна постројења! Цела Саудијсак Арабија у пламену! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА