Најновије

ШИПТАРИ НЕ ДАЈУ СРБИМА СА СРПСКИМ ДОКУМЕНТИМА ДА ГЛАСАЈУ: Српска листа се огласила! Ево шта планирају да ураде!

Потпредсеник Српске листе Игор Симић изјавио је да је одлука косовске Централне изборне комисије (ЦИК) да одбије жалбу ове најјаче странке косовских Срба дискриминаторска и најавио нову жалбу.

Косово и Метохија (Фото: Јутјуб)

Веће за жалбе ЦИК-а одбацило је жалбу Српске листе на упуство комисије према којем на предстојећим парламентарним изборима 6. октобра могу гласати само бирачи који имај косовска документа.

- Одлуком да се одбије жалба Српске листе на противзаконито и дискриминаторско упутство којим се одузима право гласа Србима на КиМ наставља се силовање правде од стране косовских институција, изјавио је Симић.

Он је истакао да је уверен да је ова одлука ЦИК противзаконита и антисрпска и да је, како наводи, "подржана од стране неких западних амбасада, албанских партија и приватних Срба послушника, који спроводе политику против сопственог народа".

Симић је најавио да ће Српска листа, у законском року поднети жалбу на ову одлуку у нади да постоји бар мало правде у овом зачараном кругу неправде и подлости.

- Сви ови синхронизовани напади на српски народ имају за циљ да нас ослабе. Оно што сви у Приштини и послушни Срби и странци и албански лидери заборављају, ово није ни 1999, ни 2004, а ни 2008. Србија је економски јача и снажнија, а политика председника Александра Вучића је центрифугална сила којом се бришу све разлике и размирице а српски народ јача и сабија своје редове како би заштитио сопствене интересе и опстанак на КиМ, поручио је Симић.

Амерички амбасадор на Косову није задовољан кандидатима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА