Најновије

ЗАТРЕСЛА СЕ СРБИЈА! ДРЕЦУН САОПШТИО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ: Ево шта је рекао о шиптарским изборима, специјалном суду и српском плану за КиМ!

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун сматра да је због одржавања превремених парламентарних избора на Косову и Метохији нереално очекивати да би Специјални суд за злочине тзв ОВК ускоро могао да подигне оптужнице против бивших припадника.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

- Ја сам из контаката преко Радне групе које сам имао са Специјализованим тужилаштвом упозоравао јавност да се то неће тако брзо десити. Прво, чини ми се да Специјализовано тужилаштво још није донело одлуку да ли ће ићи са подизањем оптужница. Али, важно је да се они налазе у завршној фази када треба да процене каквим доказима располажу - рекао је Дрецун за тв Прва упитан да ли се због избора пролонгира подизање првих оптужница.

Он оцењује да је претња да се могу наћи на оптужницама изазвала код неких људи ефекат који би могао њихово политичко понашање да уведе у оквире рационалног и предвидљивог.

Коментаришући изјаве америчког амабасадора Коснета да су се на изборним листама албанских странака поново нашле особе под оптужницом, рекао је да се касно сетио.

- Ти људи су остали и даље, а то је одговорност САД и других западних држава које имају присуство и утицај на Косову и Метохији. Али, то је упозорење, и треба се надати да ће бар у фази после избора када се конституишу органи и институције на КиМ, да ће Американци бар ту утицати да нема таквих у институцијама - додао је Дрецун.

Поводом изјаве чешког председника Милоша Земана каже да је Земан указао на то да је неприхватљиво, посебно за ЕУ да у тој самозваној држави седе на кључним функцијама људи који су осумњичени за најтеже ратне злочине и за организовани криминал.

- И управо су то кључни аргументи због чега не треба признати Косово као некакву државу, јер то је и стециште глобалне албанске мафије и ратних злочинаца и радикалних исламистичких терориста, џихадиста, корупције, огромна незапосленост, значи без икакве перспективе су људи који живе на тој територији, то је најбољи разлог зашто не треба признати - истакао је Дрецун.

Он је међутим указао да се одмах појавила и реакција америчког амбасадора у Чешкој и да је он рекао да се став САД не доводи у питање.

- За нас је најбоље решење да наставимо да оспоравамо и да ометамо Косово да постигне пун међународни капацитет, да даље инсистирамо на наставку разговора и евентуалном постизању компромисног решења - оценио је Дрецун.

Мађари ипак нису дозволили превоз руског оружја у Србију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА