Најновије

KРEMЉ ЛОВИ АМЕРИЧКУ "КРТИЦУ"! Руси упалили све аларме! Крије се близу Србије! (ФОТО)

У јуну 2017. године, помоћник Кремља Олег Смоленков одлетео је са породицом у Тиват, једно од омиљених црногорских летовалишта за Русе. Никада се није вратио, а његове колеге се више нису чуле са њим. Покренута је истрага о убиству, али се од ње брзо одустало због недостатка доказа.

Кремљ (Фото: Јутјуб)

То је била последња информација коју је ико чуо о Смоленкову, све до прошле недеље када су га руски медији прогласили шпијуном који је радио за ЦИА-у и који је наводно повучен из Русије због сопствене безбедности. Те тврдње су уследиле након извештаја Си-Ен-Ена о америчкој кртици у Кремљу.

У тим извештајима је наведено да је шпијун годинама пружао информације Вашингтону и да је имао кључну улогу у закључку америчких обавештајних агенција да се Русија мешала у изборе 2016. године.

Си-Ен-Ен није открио име критице, али су руски медији брзо повезали да може бити реч само о Смоленкову. Иако ниједна страна није потврдила да је то заиста он, докази су се низали и све тврдње су се поклапале.

Чини се да је одмор у Црној Гори био параван за пажљиву америчку операцију да се Смоленков и његова породица повуку на сигурно. Породица је слетела у Тиват 14. јуна 2017. године.

Мали приморски аеродром свакодневно прима летове из Русије, а породица се укопила са десетинама других које су те године отвориле летњу сезону. Смоленков, његова супруга Антонина и њихово троје деце наводно су се искрали из земље на јахти неколико дана касније.

Према локалном извору, амерички контакти су рекли Црногорцима да неколико људи мора да се "без помпе" укрца на јахту у Порто Монтенегру, али нису давали никакве детаље. Црногорци су се сложили без постављања питања.

Порто Монтенегро редовно пружа проток супербогатим власницима јахти који цене своју приватност, па захтев за "кријумчарење" једне породице није изазвао даље сумње.

Руски медији су јуче известили да је неколико домаћих званичника укорено због издавање дозволе Смоленкову за путовање у Црну Гору. Дестинација је на црној листи за службенике руске владе након што је та држава оптужила Москву да је оркестрирала покушај државног удара 2016. године.

Претпоставља се да је брод одвео Смоленкове у Италију, одакле су пребачени у САД. Њихов траг се поново појављује 2018. године, када су, према локалним евиденцијама имовине, Олег и Антонина Смоленков купили кућу у предграђу Вирџиније.

Прочитајте ОВДЕ  који је то политичар поручио и коме да ће им “сломити вратове”.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА