Најновије

НЕЗНАЊЕ ИЛИ МАНИПУЛАЦИЈА ИСТОРИЈСКИМ ЧИНЈЕНИЦАМА? Ово је нови гаф Колинде Грабар Китаровић о коме бруји Хрватска!

"Моја шефица кабинета је Загорка и она увек инсистира да се долази не само на Фестивал, већ и да се што више посећцује Загорје. И зато ћемо је данас ставити у средиште позорности и да отпевате ону прекрасну попевку ''Дошел бум дома сел си бум под брајде'', коју смо певали с војницима у Авганистану, јер је то једна од попевки које су настале у оним временима када се није смела помињати Хрватска, Хрватско загорје, домовина, бреги, зипка у којом домовина спи, све оно што је изражавало домољубље", рекла је председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић (Фото. predsjednica. hr)

Ипак, песма "Дошел бум дома (Под брајде)" Рајка Судохолцана, који је аутор музике, текста и један од аранжера, настала је, према подацима хрватске Службе заштите ауторских музичких права (ЗАМП) 2000. године.

То је последњи случај манипулације историјским чињеницама председнице Грабар Китаровић.

"Било да је реч о поздраву ''За дом спремни'', називању усташких пребега у Јужну Америку домољубима, гурању тадашње Југославије у земље иза ''гвоздене завесе'', детињству без више врста јогурта - однос председнице према прошлости своди се на бесрамно манипулисање утврђеним историјским чињеницама. И то углавном, у сврси стварања паћеничког наратива о хрватском друштву у време Југославије".

НАТО заузима стратешке локације по ЦГ и повезује своје базе! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА